Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Οι μετεωρολόγοι διαψεύδουν τα περί “παγωμένου” χειμώνα- “Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας”

Το τελευταίο διάστημα, όπου οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να παίρνουν την… κατιούσα, όλο και περισσότερα είναι τα δημοσιεύματα, που θέλουν τον Χειμώνα του 2014-2015, να είναι ο πιο κρύος και βαρύς Χειμώνας των τελευταίων ετών. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Ισχύουν αυτές οι προβλέψεις ή οι Έλληνες έχουν αγχωθεί χωρίς λόγο, σκεπτόμενοι τους τόνους πετρελαίου και ξύλων που θα χρειαστούν φέτος;

Ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας στο protothema.gr διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»

«Τα σενάρια αυτά αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Η είδηση που κυκλοφόρησε παντού ότι έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας της δεκαετίας, δεν είναι είδηση. Βασίζεται σε περσινές προβλέψεις», σημειώνει ο ίδιος.

Τις τελευταίες ημέρες ο ψυχρός χειμώνας αναφερόταν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια χωρίς καμία αναφορά σε πηγή, μετεωρολόγο, ή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων