Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Οι «μυστικές» τοποθεσίες που δεν αποκαλύπτει το Google Earth

H βρετανική Daily Mail δημοσιεύει κάποιες «μυστικές» περιοχές που αν αναζητήσεις στο Google Earth φαίνονται θολές.Υπάρχουν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας που προσπαθούν να δώσουν εξήγηση όπως η ύπαρξη UFO, υπάρχουν όμως και κάποιες λογικές εξηγήσεις που φαίνονται πιο πειστικές.

Η μυστική πόλη, ΡωσίαGOOGLE1_copy

Υπάρχει μια περιοχή στη Ρωσία, στη σιβηρική τούνδρα που είναι αρκετά θολή στον χάρτη του Google Earth σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κοντινότερη πόλη είναι το Egvekinot της Ρωσίας, πέρα από τον Βερίγγειο Πορθμό. Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η κρυφή τούνδρα μπορεί να είναι μία από τις «μυστικές πόλεις» της Ρωσίας.

Φυλακές Portlaoise, Ιρλανδία

HTML tutorial

ggl02Πρόκειται για υψίστης ασφαλείας φυλακές με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της χώρας. Ενώ δεν είναι θολή στο Google Earth, σύμφωνα με το δημοσίευμα μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα φαίνεται πώς τα χρώματα δεν ταιριάζουν με το περιβάλλον, γεγονός που ίσως οφείλεται στο ότι η εικόνα του Google Earth είναι μια παλιά φυλακή, για να μην είναι κανείς σε θέση να οργανώσει μια απόδραση.

 Νήσοι Φερόε, Δανίαggl03

Τα Νησιά Φερόε είναι ένα αυτοδιοικούμενο αρχιπέλαγος, που γεωγραφικά ανήκει στη Δανία. Περιέχει 18 ηφαιστειακά νησιά ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεγάλο μέρος αυτής τη περιοχής είναι θολό στον χάρτη της Google, συμπεριλαμβανομένης και μιας παλιάς στρατιωτικής βάσης του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό έχει να κάνει με τα αλιευτικά δικαιώματα.

Διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta,Ουγγαρία

ggl04Σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δημοσίευμα το διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta που βρίσκεται στην Ουγγαρία ζήτησε από την Google να έχει πράσινο χρώμα και το κτίριο και τα εδάφη του να αφαιρεθούν από τις δορυφορικές της εικόνες της για άγνωστο λόγο.

Αεροπορική βάση Volkel, Ολλανδίαggl06

Σύμφωνα με τον πρώην Ολλανδό πρωθυπουργό Ruud Lubbers και το δημοσίευμα υπάρχουν 22 αμερικάνικες πυρηνικές βόμβες αποθηκευμένες στις δεξαμενές καυσίμων του Volkel ενώ υπάρχουν αναφορές ότι η αεροπορική βάση κατά τη δεκαετία του ’60 αποτελούσε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών. Η περιοχή επίσης είναι θολή στο Google Earth.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων