Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Οι Νεοϋορκέζοι βολτάρουν αμέριμνοι στο Central Park παρά τους 20.000 θανάτους

Την ώρα που στο Κουίνς και το Μπρούκλιν, οι δρόμοι είναι άδειοι, τα νοσοκομεία γεμάτα και ο μόνος ήχος που ακούγεται συχνά είναι αυτός της σειρήνας ενός ασθενοφόρου, στο Μανχάταν η εικόνα αυτή δεν υφίσταται κάθε απόγευμα.

Μπορεί μέχρι εκείνη την ώρα το πιο διάσημο προάστιο της Νέας Υόρκης να είναι νεκρό και η περίφημη 5η Λεωφόρος έρημη, αλλά μετά τις πέντε δεκάδες νέοι άνθρωποι κατευθύνονται στο πιο γνωστό πάρκο της πόλης, το Central Park.

Μπορεί η πόλη να μετράει να τεράστιες απώλειες από τον Covid-19, μπορεί να σκάβονται ομαδικοί τάφοι στο «νησί του θανάτου» όπως το αποκάλεσαν για τα θύματα της επιδημίας, όμως απαγόρευση κυκλοφορίας δεν έχει επιβληθεί.

Έτσι, νέοι άνθρωποι γεμίζουν κάθε απόγευμα το διάσημο πάρκο, απολαμβάνοντας περιπάτους, κουβέντα στα παγκάκια και χαλαρές στιγμές στο γρασίδι.

Συνηγορεί σε αυτό και ο πολύ καλός καιρός, με τον ήλιο να λάμπει καθημερινά στην μητρόπολη του κόσμου που δεν θύμιζε σε τίποτε την πολύβουη Νέα Υόρκη που έχουν συνηθίσει όσοι την έχουν επισκεφτεί παλιότερα.

Πηγή: protothema.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων