Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Οι «παπανδρεϊκοί» περιμένουν στη γωνία τον Βενιζέλο

Πληγές του πρόσφατου παρελθόντος αποφάσισαν να ξύσουν οι «παπανδρεϊκοί» παραμονές του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ζητούν να γίνει εσωτερική πολιτική έρευνα στο κόμμα για να καταλογιστούν προσωποποιημένες ευθύνες για την ανατροπή Παπανδρέου και την πτώση της κυβέρνησής του τον Νοέμβριο του 2011.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι «παπανδρεϊκοί» λένε ευθέως και ανοιχτά πως για την ανατροπή του πρώην πρωθυπουργού έβαλαν το χεράκι τους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Οι ίδιοι, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Παντελής Οικονόμου εκπροσωπώντας άλλα 75 στελέχη τονίζουν΄με νόημα πως “όλοι γνωρίζουν ποιοι έριξαν τον Παπανδρέου” και επισημαίνουν ότι η πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κόστισε στην χώρα επιπλέον 14,5 δις πρόσθετα μέτρα καθώς καθυστέρησε την επιστροφή της στην ομαλή και κοινωνική ζωή υπονομεύοντας τα δημόσια πράγματα.

Τα όσα δηλώνουν δημοσίως και ζητούν οι «παπανδρεϊκοί» προοιωνίζονται ένα άκρως συγκρουσιακό συνέδριο, αφού όλοι στοιχηματίζουν ότι από το βήμα του συνεδρίου θα ακουστούν πράγματα ιδιαίτερα επώδυνα, όπως για παράδειγμα ότι οι πολλοί «βενιζελικοί» ενθάρρυναν την πτώση του πρώην πρωθυπουργού απειλώντας με παραίτησή ή με καταψήφισή του στην ψηφοφορία τότε για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Είναι η πρώτη φορά που τόσο ωμά και ανοιχτά τίθεται θέμα ανατροπής του Παπανδρέου από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και απομένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η ηγεσία του κόμματος όταν το θέμα θα τεθεί επισήμως στο συνέδριο. Πάντως ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου τουλάχιστον σήμερα, δεν θα είναι παρών για να…απολαύσει το μπάχαλο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων