Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Οι πιστωτές παίζουν «πάρτα όλα»

Η απειλή ήταν ξεκάθαρη: «Κάντε τις ιδιωτικοποιήσεις τώρα, γιατί θα τις κάνουμε εμείς»…εξ ου και η έκτακτη σύσκεψη υπό Σαμαρά και οι εντολές για επιτάχυνση. Υπήρξε και μια πιο ήπια εκδοχή της απειλής: «Θα ξηλώσουμε την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και θα βάλουμε δική μας». Και στη μία και στην άλλη εκδοχή, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί, διότι θα αποκαλυπτόταν ο ρόλος του απλού εκτελεστή εντολών πράγμα που δεν αντέχεται πολιτικά, ακόμη και με 5% ανάπτυξη του ΑΕΠ!…

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πιστωτές θέλουν να πάρουν όλο το παιγνίδι στα χέρια τους. Στις τράπεζες εγκαθίστανται 20-30 πραιτοριανοί των Επιτρόπων στους ορόφους των διοικήσεων!… Γι΄αυτό και τις τελευταίες ημέρες μοιράζουν καραμέλες…με τις εξής γεύσεις:

1. Η εμμέσως πλην σαφώς αναγγελία ενός νέου και γενναίου ελληνικού κουρέματος αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, υπό τον όρο ότι θα έχουν γίνει πολλές σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις.

2. Τα σενάρια για πρόσθετη αναπτυξιακή βοήθεια, υπό τη μορφή ενός έκτακτου σχεδίου «τύπου Μάρσαλ», υπό τον όρο θα έχουν γίνει πολλές σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις.

3. Η προεργασία Κομισιόν-ΔΝΤ και IIF για ένα σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές για δανεισμό από το 2014, υπό τον όρο θα έχουν γίνει πολλές σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις.

Η μόνη αντίσταση που μπορείτε να προβάλετε είναι η ρύθμιση των αγορών, ώστε αυτοί που θα πάρουν τη δημόσια περιουσία να μην συμπεριφερθούν σαν κατακτητές.

ΥΓ: Κυρ Στουρνάρα κοίταξε να κλείσεις όλα τα deal πριν αναλάβει αυτός ο Ολλανδός, ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, γιατί δεν έχει την διπλωματικότητα και την εμπειρία του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ…

(ΣΣ: Προς άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης, το Κυρ είναι το βυζαντινό, από το οποίο προέκυψε το Sir.)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων