Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι πρώτες εικόνες από το κλείσιμο στις Σκουριές

«Αυτό μας έλλειπε σε αυτήν την χώρα; Άλλο ένα κλειστό εργοτάξιο; Άλλο ένα έργο στον πάγο; Άλλοι 600 άνεργοι; Άλλη μια περιοχή σε αδιέξοδο;», αναρωτιούνται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Ανάμεσα στις οικογένειες των ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους και των άλλων που, αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα τις χάσουν ξεχειλίζει η οργή και η απογοήτευση για την κυβέρνηση και τον υπουργό ΥΠΑΠΕΝ, Πάνο Σκουρλέτη που φαίνεται να προκαλούν το διωγμό άλλης μία επένδυσης αλλά την βεβαιότητα ότι νέες επενδύσεις πολύ δύσκολα θα έρθουν στη χώρα.

«Η ανεύθυνη στάση του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσε την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, με αποτέλεσμα 600 συνάδελφοί μας, να βρεθούν στον δρόμο. Οι μηχανές ήδη σταμάτησαν, τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τους χώρους εργασίας τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των εκπροσώπων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Την ίδια οργή και απογοήτευση με τους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο, ωστόσο μοιράζονται πολύ Έλληνες συμπολίτες τους καθώς βλέπουν τις πρώτες εικόνες από το κλειστό εργοτάξιο στις Σκουριές.

Για αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι «προκαλούνται από αυτούς που έχουν βάλει στόχο να πράξουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που οφείλουν να πράξουν για το καλό της ελληνικής κοινωνίας» και είναι βέβαιο ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης, το τελευταίο που θα θέλαμε να είχαν ως αποτέλεσμα, θα ήταν να χάσουμε και άλλες θέσεις εργασίες και μονάδες παραγωγής, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΒΗΣΑΝ

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΣΚΟΥΡΙΕΣ_ΕΡΗΜΟ ΤΟΠΙΟ

ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων