Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Οι σημερινοί 40άρηδες

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Είμαι πεπεισμένος ότι οι σημερινοί 40άρηδες, είναι η ελπίδα της χώρας μας, να απαλλαγεί από τον λαϊκισμό, τον Παπανδρεϊσμό, την υποτέλεια και την στασιμότητα.

Ειναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας.

Όχι οι 30άρηδες, ούτε οι 20άρηδες, πολύ περισσότερο όχι οι 50άρηδες και εξηγούμαι.

Οι σημερινοί 50άρηδες, ήταν η χειρότερη γενιά που πέρασε τις τελευταίες δεκαετίες, από την χώρα. Τα λεγόμενα golden boys, μορφωμένοι επιφανειακά, χωρίς κουλτούρα και με Παπανδρεικα σύνδρομα αρπακτικού, χωρίς ιδανικά, με θεό το χρήμα και απωθημένα.

Οι 30άρηδες, δυστυχώς, εχουν ξεκινήσει σε τόσο άσχημες συνθήκες, τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, που δεν θα μπορέσουν ποτέ, να απαλλαγούν από το σύνδρομο του μικροαστού κ μικρό επαγγελματία και μισθωτού με μηδεν πρωτοβουλίες και ελάχιστο εισόδημα.

Οι 20άρηδες ειναι μια ολόκληρη χαμένη γενιά. Ένα μεγάλο ποσοστό ειναι σερβιτόροι που σπουδάζουν και έτσι θα μείνουν, λόγω δυσβάσταχτης ανεργίας, απογοήτευσης και χαμένης αυτοπεποίθησης. Έχουν μεγαλώσει οι περισσότεροι δε, με όλες τις ανέσεις λόγω δανείων και δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή της μη επιβίωσης τους και μηδαμινής βοήθειας τους από την οικογένεια τους. Είναι και μπερδεμένες οι κατευθύνσεις τους, καθώς ένα 30% προέρχεται από παιδιά 2ης γενιάς μεταναστών με όλα τα σύνδρομα και την κακή αντιμετώπιση τους από το σύνολο της κοινωνίας.

Και ερχόμαστε στους 40άρηδες. Ευλογημένη γενιά. Η πιο προσαρμόσιμη γενιά . Εχει περάσει απο ασπρόμαυρη τηλεόραση μέχρι κινητά 4G. Μπορεί να συνεννοηθεί εύκολα και να καταλάβει, τόσο έναν 20άρη, όσο και έναν 50άρη. Οι αντοχές της σε συνδυασμό με την εμπειρία της είναι στο Maximum.
Έχει προλάβει να ξεκινήσει καριέρα, αλλά και να μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με ευκολία.
Ειναι μορφωμένοι, οι περισσότεροι στο εξωτερικό, με κουλτούρα και ιδανικά, εργατικοί, και με μια απροσδόκητη ψυχραιμία και τιμιότητα, αφού τα έχουν ζήσει όλα χωρίς κόμπλεξ .
Πιστεύω ότι αυτός ο τόπος θα κυβερνηθεί από τους σημερινούς 40άρηδες σε τέλεια αρμονία με τους 30άρηδες και θα αποκατασταθούν οι αδικίες και θα αναπτυχθεί υγιώς την επόμενη 20ετία.

Τα σημερινά νήπια θα βρουν μια άλλη Ελλάδα, από αυτή που βρήκαμε εμείς.
Αυτοί που ονειρευόμαστε όλοι μας.

Ο Τσίπρας είναι το αναγκαίο κακό μετάβασης. Δεν ειναι το επιθυμητό αλλά θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην παλιά Ελλάδα που φεύγει και στη Νέα Ελλάδα, που έρχεται.

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων