Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Οι σταρ ενώνουν τις “σιωπές” τους ενάντια στον Έμπολα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζητούν από τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την επιδημία

Μια πλειάδα σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου —μεταξύ αυτών ο Μπόνο, ο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Άφλεκ, ο Γουίλ Φέρελ, ο Μόργκαν Φρίμαν και ο Βενσάν Κασέλ— συμμετέχουν σε ένα βίντεο με το οποίο ζητούν να υπάρξει μια πιο σθεναρή απάντηση για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Στο βίντεο αυτό, που ανέβηκε σήμερα στο Διαδίκτυο, οι σταρ παραμένουν σιωπηλοί και κοιτούν την κάμερα για να δείξουν ότι εξακολουθούν να περιμένουν από τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την επιδημία, από την οποία έχουν πεθάνει περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Στη συνέχεια εμφανίζεται το μήνυμα: «Περιμέναμε πολύ καιρό προτού δράσουμε. Ας αφήσουμε τα ωραία λόγια. Έχει έρθει ο καιρός να δράσουμε».

Την εκστρατεία αυτή ξεκίνησε η οργάνωση αρωγής One Campaign, την οποία έχει ιδρύσει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2 Μπόνο.

Στο βίντεο συμμετέχουν επίσης οι Αφρικανοί μουσικοί Φάλι Ιπούπα από το ΛΔ Κονγκό και Φέμι Κούτι από τη Νιγηρία, η Ανζελίκ Κιντζό από το Μπενίν, αλλά και οι γιατροί από τη Λιβερία Τζ. Σόκα Μόζες και Λουίζ Γκαγέ.

«Πιστέψαμε ότι είναι κάτι εξαιρετικά δυνατό να μην λένε τίποτε», δήλωσε ο Μάικλ Έλιοτ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της One Campaign. «Τους ζητήσαμε να κοιτάξουν την κάμερα και βρήκαμε μερικές απλές φράσεις που εξηγούν ότι στο παρελθόν περιμέναμε πάρα πολύ και δεν μπορούμε να το κάνουμε στο μέλλον», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Έλιοτ χαρακτήρισε επίσης την αρχική αντίδραση στην επιδημία του ιού Έμπολα αποτυχημένη και σημείωσε ότι χιλιάδες πλήρωσαν γι’ αυτό με τη ζωή τους.

Η One Campaign καλεί τους πολίτες να υπογράψουν ένα αίτημα στο Διαδίκτυο με το οποίο ζητείται από τους παγκόσμιους ηγέτες να ενισχύσουν το σύστημα υγείας των αναπτυσσόμενων χωρών και να τερματίσουν την επιδημία.

Η οργάνωση έχει επίσης δημιουργήσει ένα σύνδεσμό στον οποίο εμφανίζεται πόσα χρήματα έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν διάφορες χώρες για την αντιμετώπιση της επιδημίας, πόσα έχουν ήδη εκταμιευθεί, καθώς και πόσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλες συνεισφορές έχουν σταλεί στις πληγείσες χώρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων