Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Οι συγγενείς των αγνοούμενων μεξικανών, απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Χάνουν την υπομονή τους σταδιακά οι γονείς και συγγενείς των 42 μεξικανών φοιτητών που παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι καθώς μετά την εξαφάνιση που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, μόνο μία σωρός έχει βρεθεί και αναγνωριστεί.

«Θα ξεκινήσουμε μόνοι μας έρευνες. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, γιατί δεν κάνει τίποτα για μας. Το μόνο που μας λένε είναι ότι πρέπει να παραιτηθούμε. Πώς να το κάνουμε αυτό; Ρωτώ.. θα παρατούσε ποτέ ο πρόεδρος τον δικό του γιο;» λέει ο πατέρας ενός εκ των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο euronews, δεν έχουν σταματήσει οι συγγενείς των αγνοουμένων φοιτητών να διαμαρτύρονται και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της πόλης του Μεξικού. Οι ένταση των διαδηλώσεων πολλές φορές ήταν μεγάλη με τις αστυνομικές αρχές του Μεξικού να επιβάλλουν βίαια καταστολή.

Πάντως αν όντως ξεκινήσουν έρευνες οι συγγενείς των αγνοουμένων, παίρνοντας ουσιαστικά το νόμο στα χέρια τους σε μια ιστορία που συνδέεται βαθιά με κυκλώματα της μεξικανικής μαφίας, δεν είναι απίθανο να περιπλακεί ακόμη περισσότερο η ιστορία με καταγραφή ίσως και περισσότερων θανάτων. Οι ως τώρα συλληφθέντες μετά τις συνεχιζόμενες έρευνες της αστυνομίας είναι 90 με 58 από αυτούς να είναι αστυνομικοί.

Σε καταθέσεις αναφέρεται ότι φοιτητές παραδόθηκαν σε συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι τους εκτέλεσαν και αποτέφρωσαν. Υπενθυμίζεται ότι οι 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία στην πόλη Ιγκουάλα. Το euronews αναφέρει ότι η μεξικανική αστυνομία έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια του FBI για την ταυτοποίηση σωρών που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner