Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Οι συμβουλές των CEO’s που τους έκαναν να φτάσουν στην κορυφή

Κάποτε λέγαμε “Ζήσε σαν βασιλιάς” πλέον αυτό έχει αντικατασταθεί από το “Σκέψου σαν CEO” και το 2020 αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Μάθε λοιπόν από τους καλύτερους:

Jeff Bezos
Ο κανόνας με τις 2 πίτσες.
Ο Jeff επιμένει να κρατάει τα μίτινγκς της amazon σε μικρό αριθμό, συγκεκριμένα 5-7 άτομα για να μπορείς να τα ταϊσεις με 2 πίτσες. Επίσης δεν του αρέσουν τα slides. Προτιμά τα παλιά μεγάλα και καλογραμμένα memos. Ακούγεται σκληρό!

Warren Buffet
Η Anti-do λίστα

Ο Buffett έχει μια προτεραιότητα. Γράφει μια λίστα με 25 πράγματα που θέλει να κάνει και κυκλώνει τα 5 πιο σημαντικά, στη συνέχεια εσκεμμένα αποτυγχάνει να κάνει τα υπόλοιπα 20 έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του από τα σημαντικά. Έχεις περιορισμένο χρόνο γιατί να ασχολείσαι με πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά

Arianna Huffington
Διάλλειμα

Στους Huffington post, ήταν από τους πρώτους που έβαλαν δωμάτια ξεκούρασης του προσωπικού. Επίσης τηρούν ένα περίεργο κανόνα που ονομάζεται 20-20-20. Για κάθε 20 λεπτά στον υπολογιστή, εστιάζουν για 20 δευτερόλεπτα σε ένα αντικείμενο 20 μέτρα μακριά

Dan Price
Καλές πληρωμές
Ο Price, ιδρυτής της εταιρίας επεξεργασίας πληρωμών με πιστωτική κάρτα Gravity Payments, εντυπωσίασε του πάντες όταν ανακοίνωσε ότι ο κατώτατος μισθός στους εργάτες θα είναι 70.000$ και 4 χρόνια μετά την απόφαση αυτή η εταιρία πάει από το καλό στο καλύτερο!

Sheryl Sandberg
Μην φύγεις πριν φύγεις!
Ο COO του Facebook, Sandberg εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα κι αν σκοπεύεις να αλλάξεις τελείως καριέρα μην φύγεις πριν να είσαι απολύτως σίγουρος ότι έχεις άλλη δουλειά ή να είσαι 100% σίγουρος ότι θες να αποχωρήσεις γιατί αν εντέλει δεν φύγεις είναι αδύνατο να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη του εργοδότη σου.

Kylie Jenner
Κράτα USP σπίτι σου, αλλά μόνο αυτό!

Η γυναίκα που με αξία $900m έχει μια εταιρία με μόλις 12 εργαζομένους. Τα πάντα, από την κατασκευή, τη χρηματοδότηση έως τη διανομή, έχουν ανατεθεί σε τρίτους. Αυτό διατηρεί το κόστος λειτουργίας χαμηλό και ελευθερώνει το χρόνο της για να επικεντρωθεί στο πιο σημαντικό στοιχείο της επιχείρησης: μάρκετινγκ στους 186 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram.

Dr.Dre

Κάνε αντι-εμπορική έρευνα

Ο Dr.Dre πρέπει να βγάζει χιτ και για να το καταφέρει αυτό τι κάνει; Ακούει αποτυχίες. Κυριολεκτικά αγοράζει ότι δεν πουλάει καθόλου για να ξέρει τι δεν πρέπει να κάνει

Bill Gates
Πάρε μια εβδομάδα εκτός ή και δύο

Από το 1980 ο Bill Gates παίρνει μια άδεια 2 εβδομάδων που τις ονομάζει “Think Weeks”. Στην άδεια αυτή πάει, κάθεται ξεκουράζεται, διαβάζει και σκέφτεται καινούργιες ιδέες.

Elon Musk
Work to a five-minute schedule

Ο Musk ισχυρίζεται ότι εργάζεται 80- έως 100 ώρες εβδομάδες, αλλά οποιαδήποτε σκληρή δουλειά μπορεί να είναι άσκοπη εάν είναι αναποτελεσματική. Γι ‘αυτό ο Musk χωρίζει το ημερολόγιό του σε slots πέντε λεπτών. Έτσι, για κάθε συνάντηση 20 λεπτών που καταλήγει μόνο δέκα, διπλασιάζει τι μπορεί να κάνει.

Πηγή: playboy.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων