Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Οι συνήθειες που αξίζει να ακολουθήσουμε και μετά την καραντίνα

Μπορεί οι περισσότεροι να ισχυρίζονται πως ο κορονοϊός ήταν ένας οδοστρωτήρας, με τον Covid-19 να φέρνει μία νέα οικονομική κρίση, εκτός από την ήδη υπάρχουσα υγειονομική. Ωστόσο το γενικευμένο lockdown και η ζωή στην καραντίνα έφεραν νέες συνήθειες, ήθη και έθιμα.

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου, η χώρα θα προσπαθήσει να μπει σταδιακά σε μία νέα μορφής κανονικότητα, χωρίς να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Η πανδημία μας έχει διδάξει πως τίποτα δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο και η επιστροφή στην ζωή που γνωρίζαμε πριν τα χρόνια του κορονοϊού, ίσως να μην έρθει ποτέ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι για κακό. Εξάλλου όλοι γκρινιάζαμε για πράγματα πριν την έξαρση της πανδημίας και τα μαθήματα που πήραμε στην καραντίνα, ενδεχομένως να μας συντροφεύουν και στη νέα μας κανονικότητα.

1) Μαγειρική
Πρόκειται για μία τελετουργία. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή στον τρόπο που μαγειρεύουν οι άνθρωποι κατά την διάρκεια της καραντίνας, καθώς εστιάζουν περισσότερο στο τελικό προϊόν και τα όσο λιγότερα συστατικά θα χρησιμοποιήσουν και όχι στην φινέτσα και την παρουσίαση του πιάτου (πονάτε γκουρμεδιάρηδες;). Στον τομέα της ψυχολογίας, διαπιστώνεται πως η μαγειρική λειτουργεί ως χαλαρωτικό και ως μία χρήσιμη δραστηριότητα για απόσπαση προσοχής. Η αρχή είναι πάντα ζόρικη (πόσα banana breads να φτιάξουμε) αλλά η εξέλιξη είναι μέρος της διαδικασίας και συν τοις άλλοις είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξοικονόμηση χρημάτων. Μάλιστα ο Δημήτρης Κατριβέσης πρότεινε στο Playboy Greece 6 food hacks για να αναβαθμίσεις τα πιάτα σου και μπορείς να τα ακολουθήσεις και μετά το πέρας της καραντίνας.

2) Προπόνηση στο σπίτι
Η άνοδος των online προπονήσεων μέσω του Youtube και εφαρμογών από personal trainers μπορεί να ήρθε ως μία εναλλακτική αλλά αν το έχεις ακολουθήσει πιστά όλο αυτό το διάστημα, έχεις δει ήδη τα αποτελέσματα στον καθρέφτη σου. Με τα γυμναστήρια να ανοίγουν στα τέλη του Ιουνίου και με ευλαβική προσοχή, τότε το καθημερινό μας πρόγραμμα μεταφέρεται στο σαλόνι και είναι μία καλή συνήθεια που οφείλει να γίνει λατρεία. Ήδη σου έχουμε μιλήσει για όλα αυτά τα προγράμματα που μπορείς να ακολουθήσεις στο σπίτι και να δεις γρήγορα αποτελέσματα.

3) Τηλεργασία
Δεν είναι για όλους. Άλλοι αισθάνθηκαν φρικτά περνώντας τον χρόνο τους μπροστά από μία οθόνη και απαντώντας σε mails, αλλά υπάρχει και η κατηγορία εκείνων που το βρήκε διασκεδαστικό. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως αξίζει να το συζητήσεις με τον εργοδότη σου (σε περίπτωση που είσαι εργαζόμενος) και να γίνεσαι αποδοτικός από τον καναπέ του σπιτιού σου. Το outfit πιτζάμα τιμήθηκε δεόντως και το να μείνεις στο σπίτι θα βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητα όλων, κρατώντας τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε σε ΜΜΜ και γραφεία.

4) Περιποίηση
Το grooming είναι απαραίτητο στην ανδρική καθημερινότητα. Το καταλάβαμε όλοι όταν έκλεισαν τα barber shops και δεν ξέραμε πως να διαχειριστούμε το μαλλί και τα μούσια μας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αφεθήκαμε. Ακολουθήσαμε τις συμβουλές των Barber Rules σχετικά με το πως θα ξυριστούμε με ασφάλεια και θα περιποιηθούμε σωστά τα μαλλιά μας εν μέσω καραντίνας και αντί να περιμένουμε να κλείσουμε ραντεβού και να φορέσουμε μάσκα στο κομμωτήριο της γειτονιάς, μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη ρουτίνα από το σπίτι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων