Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία TTIP θα επιζήσουν του Brexit

Η ανώτατη αξιωματούχος εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε χθες ότι ο στόχος της εξακολουθεί να είναι η ολοκλήρωση φέτος των διαπραγματεύσεων για την εκτενή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων) με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την απόφαση της Βρετανίας σε δημοψήφισμα την περασμένη Πέμπτη να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ είπε ότι η ομάδα της συνεχίζει το πρόγραμμά της με τις συνομιλίες για την διατλαντική συμφωνία TTIP και ότι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Βρετανίας ως μέλους της ΕΕ, το οποίο θα συνεχιστεί για παραπάνω ίσως από δύο χρόνια καθώς το Λονδίνο διαπραγματεύεται την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι θα πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο τον επόμενο μήνα, και, ει δυνατόν, να την ολοκληρώσουμε προτού λήξει η θητεία της κυβέρνησης (του αμερικανού προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα”, είπε η Μάλμστρομ σε εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Ουάσιγκτον. “Αυτό είναι το ‘Πλάνο Α’ και αυτό δεν έχει αλλάξει ακόμα και με το (βρετανικό) δημοψήφισμα”, δήλωσε.

σχετικα αρθρα

9 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img