Συνεχίζοντας επάξια το κινηματογραφικό «κονσέρτο» της προηγούμενης εβδομάδας, η τρέχουσα μας προσφέρει μια πανδαισία ταινιών για όλα τα γούστα. Το «Καρό Νίντζα» και το «Ληστής με Στιλ» με την δραστήρια και ζωηρή διάθεση διαδέχονται το «Καλημέρα Γλυκιά Πατρίδα» και «Οφειλή» που μας θέτουν προβληματισμούς για την ζωή. Παράλληλα, το «Παγίδα» και «Ο Άγνωστος» μας αφήνουν με αγωνία και απορία, ενώ όλα μαζί προσφέρουν ένα θέαμα για όλα τα γούστα. Ξεχωρίζει η ταινία «France», καθώς και το πολυαναμενόμενο «Εκεί που Ζούμε» του Σωτήρη Γκορίτσα.
Καρό Νίντζα Επικίνδυνη Αποστολή
Με λίγες σταυρο-βελονιές ο Καρό Νίντζα θα ζωντανέψει για τα καλά και θα βρεθεί στην Ταϊλάνδη για να φροντίσει την παραμονή του μεγιστάνα Φίλιπ στη φυλακή. Μαζί με τον 13χρονο Άλεξ, θα αναζητήσουν δικαιοσύνη από ένα σύστημα που αδυνατεί να βρει στοιχεία που να ενοχοποιούν έναν κακοποιό. Ο «Καρό Νίντζα, Επικίνδυνη Αποστολή» μιλάει παιδικά και ενήλικα για τη σημασία απόδοσης δικαιοσύνης και βλέπεται ευχάριστα.
Καλημέρα Γλυκιά Πατρίδα
Στο ημι-αυτοβιογραφικό τουρκικό δράμα «Καλημέρα Γλυκιά Πατρίδα», η κοινή πορεία δύο ανθρώπων στην λογοτεχνία και τη ζωή, θα μας θυμίσει ότι η ζωή δεν είναι πάντα μυθιστόρημα, αν και γίνεται έμπνευση για να παραχθούν ιστορίες στο χαρτί και την οθόνη.
Οφειλή
Η εμπειρία του Αλέκου Ζούκα με τον καρκίνο αλλά και οι αλήθειες του για τη ζωή αποτυπώνονται από τον πεπειραμένο στο είδος Σταύρο Ψυλλάκη.
Ληστής με Στιλ
Προσπάθεια αποτύπωσης της περίπτωσης του «Ιπτάμενου Διαρρήκτη» στη μεγάλη οθόνη στην ταινία με την κατάφορη απόδοση τίτλου «Ληστής με Στυλ» που προδίδει και την ’80s αισθητική της, και το πόσο ξεπερασμένη είναι. Η ταινία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ρυθμικά τη δεξιοτεχνία του διαρρήκτη, αλλά στο τέλος κανείς δεν θα σας αδικήσει αν αισθανθείτε ότι σας έκλεψαν το εισιτήριο και δύο ώρες από τη ζωή σας.
Το Φως του Διαβόλου
«Το Φως του Διαβόλου» είναι ό,τι προτείνει ο τίτλος: ξαναζεσταμένο φαγητό στο είδος που αγκαλιάζει το καθολικό πνεύμα, τη δύναμη του Χριστού, την εξωστρέφεια των εξορκισμών, το πάντρεμα μεταφυσικής και επιστήμης… όμως αξίζει να αναγνωρίσουμε, ή για να είμαστε μέσα στο θέμα «να σας εξομολογηθούμε» ότι η Ζάκλιν Μπάιερς είναι ένα μεγάλο ταλέντο με μέτρο και υποκριτική δεινότητα που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, αν τις δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες.
Παγίδα
Ο Οσκαρικός σκηνοθέτης του «Παράδεισου Τώρα» στην «Παγίδα» μπορεί να εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα, παγιδεύεται όμως στην κατά τα άλλα σοκαριστική ιστορία που αφηγείται και παράγει ένα μελό με ένα ανεκδιήγητα δήθεν τέλος. Στο σαλόνι ομορφιάς της Χούντα στήνονται ενέδρες σε αθώα θύματα με ηλίθιους συζύγους. Η κεντρική ηρωίδα θα βρεθεί γυμνή δίπλα σε έναν άντρα με το μωρό της παραδίπλα να κλαίει ναρκωμένη και φωτογραφημένη σε απρεπή στάση. Αυτό είναι το όπλο των αντιφρονούντων για να εκβιάσουν και να στρατολογήσουν νέα μέλη στην ιδεολογική παράταξή τους.
Ο Άγνωστος
Δύο φίλοι με ανατριχιαστικά μυστικά θα εμπλακούν σε μια καταδίωξη. Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Τζόελ Έγκερτον, σε μια ταινία που η σκηνοθετική κοψιά της και ο πρωτότυπος ρυθμός αφήγησης με τα απότομα cut στον ήχο, επιβάλουν ένα κινηματογραφικό κόσμο που όμοιο του δεν έχετε ξαναδεί.
Εκεί που Ζούμε
Μας έλειψε ο Σωτήρης Γκορίτσας που εδώ και δώδεκα χρόνια δεν μας έχει χαρίσει καινούρια ταινία μεγάλου μήκους. Στο «Εκεί που Ζούμε», που βασίζεται στο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη, στα γενέθλια του νεαρού δικηγόρου Αντώνη Σπετσιώτη, θα γνωρίσουμε τον κόσμο του. Δικαστικές διαμάχες που πρέπει να λήξουν με νίκη, θάνατοι κοντινών του προσώπων, σύγκρουση σε οικογενειακό πλαίσιο και αντιμετώπιση των φαντασμάτων ενός πεθαμένου έρωτα. Ένας αλλόκοτος ύμνος στην Αθήνα αλλά και την επαρχία, που φέρνει στο προσκήνιο το δίλλημα της Ευρωπαϊκής αφομοίωσης πολιτισμών με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Συγκινητικός Στέλιος Μάϊνας σε έναν άκρως απαιτητικό ρόλο.
France
Με 4 εβδομάδες καθυστέρηση από την αρχική ημερομηνία διανομής της, έρχεται επιτέλους στους κινηματογράφους και η ταινία France! Για το France θα πούμε περισσότερα στη συνέχεια, αφού είναι η ταινία της εβδομάδας. Από τάχα μου τάχα μου μαχητική δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, σε είδηση· η ζωή της Φρανς θα γίνει κόλαση, πλασμένη από τα υλικά που της είχαν δώσει στο παρελθόν εξουσία. Τελικά η κοινωνία των like αλλά και των haters, φτιάχνει τα κομψά τέρατα που μας κατασπαράζουν;