Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Οι τελευταίες στιγμές του Χίτλερ: Κουρεύτηκε, τρίμαρε το μουστάκι και συζήτησε με την Εύα Μπράουν…

Στα αποσπάσματα που δημοσιεύει η βρετανική Mirror περιγράφεται πώς πριν από 75 χρόνια, στις 30 Απριλίου 1945, ο Φύρερ αυτοκτόνησε μαζί με τη σύντροφό του.

Μία ημέρα πριν την αυτοκτονία του ζεύγους, τα μεσάνυχτα της 29ης Απριλίου, η Εύα Μπράουν έφτιαχνε τα μαλλιά της και διάλεγε το φόρεμά της, καθώς θα παντρευόταν τον άνδρα της ζωής της.

Την ίδια στιγμή ο Χίτλερ υπαγορεύει τη διαθήκη του, αποκαλύπτοντας ότι θα παντρευτεί την Εύα Μπράουν και λέγοντας: «Εγώ και η σύζυγός μου επιλέγουμε τον θάνατο για να γλιτώσουμε από την ντροπή της παράδοσης. Θέλουμε οι σοροί μας να καούν αμέσως».

Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύονται με μάρτυρες τον υπουργό Προπαγάνδας Τζόζεφ Γκόμπελς και τον Μάρτιν Μπόρμαν, γραμματέα του δικτάτορα.

Έπειτα ο Χίτλερ κουρεύεται, τριμάρει το μουστάκι, βάζει σταγόνες κοκαΐνης στο μάτι του που πονούσε και παίρνει χάπια για το στομάχι του. Έπασχε επίσης από πάρκινσον και καρδιακά προβλήματα.

Στη συνέχεια ο Χίτλερ και η Μπράουν γευματίζουν και συζητούν για τη μέθοδο με την οποία θα αυτοκτονήσουν. Ο Χίτλερ προτείνει την αυτοκτονία με όπλο, καθώς ο θάνατος είναι ακαριαίος, αλλά η Μπράουν θέλει να είναι όμορφη όταν πεθάνει και λέει ότι θα πάρει δηλητήριο.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου ο Χίτλερ λέει στον Δρ Χάασε ότι θέλει να πεθάνει ακριβώς την ίδια στιγμή με την Εύα. Συμφωνούν ότι θα έχει δύο πιστόλια, σε περίπτωση που ένα μπλοκάρει, και δύο κάψουλες από το δηλητήριο. Η Εύα θα έχει επίσης δύο κάψουλες από το δηλητήριο. Θα βάλει μια κάψουλα στο στόμα της και θα κρατήσει το πιστόλι στραμμένο στον Χίτλερ. Θα πυροβολήσει και θα δαγκώσει την κάψουλα ταυτόχρονα. Η Εύα ανησυχεί ότι θα χάσει την αποφασιστικότητά της αν ο Χίτλερ πεθάνει πρώτα και ο γιατρός της λέει να δαγκώσει την κάψουλα με το δηλητήριο με το που θα ακούσει τον πυροβολισμό.

Στις 12:45 ο Χίτλερ έφαγε το τελευταίο του γεύμα, μακαρόνια, ενώ η Μπράουν διάλεγε να φορέσει το αγαπημένο φόρεμα του συζύγου της.

Έπειτα ο Χίτλερ χαιρέτησε τους στενούς τους συνεργάτες και δύο ώρες αργότερα ακούστηκε πυροβολισμός και βρήκαν το ζευγάρι νεκρό στον καναπέ. Τρεις φρουροί των SS έβγαλαν τις σορούς τους στον κήπο και τις έκαψαν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων