Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Οι τελίτσες του iMessage δεν σημαίνουν πάντα αυτό που νομίζουμε

Αν χρησιμοποιούμε το iMessage της Apple, γνωρίζουμε τις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται στην οθόνη μας για να δείξουν – όπως νομίζουμε τουλάχιστον – ότι ο συνομιλητής μας πληκτρολογεί.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το ”Business Insider”, δεν εμφανίζονται αν δεν έχουμε συνομιλήσει με το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούμε τώρα, για κάποιο καιρό. Κι αυτό είναι λογικό, εφόσον δεν είναι πολύ πιθανό να κοιτάμε το κουτάκι της συνομιλίας με κάποιον ο οποίος δεν μας έχει στείλει μήνυμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πέρυσι, το Slate έκανε μια σειρά δοκιμών για να μάθει πώς ακριβώς λειτουργούν οι τελείες. Αποδεικνύεται ότι αν αρχίσετε να πληκτρολογείτε κάτι, αλλά σταματήσετε πριν από την αποστολή του κειμένου (και δεν διαγράψατε ό, τι έχετε πληκτρολογήσει), οι τελίτσες παραμένουν. Οπότε ο συνομιλητής σας πιθανότατα νομίζει ότι πληκτρολογείτε, ενώ εσείς γράψατε κάποιο κείμενο και, στη συνέχεια, αποφασίσατε να μην το στείλετε.

Η ένδειξη εξαφανίζεται 60 δευτερόλεπτα, από την ώρα που ξεκινήσατε το κείμενο. Ακόμα κι αν σταματήσετε την πληκτρολόγηση, κλείσετε το iMessage, ή κλειδώσετε το τηλέφωνό σας, οι κουκίδες συνέχίζουν να “χορεύουν” στην οθόνη του άλλου χρήστη.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων