Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι “υπέροχη” . Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, που μας λύνει τα ΄χέρια σε πολλές περιπτώσεις και μας δίνει πολύτιμες βοήθειες. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί τομείς όπου υστερει έναντι των ανθρώπων.
Ας μην μιλήσουμε για την τεχνητή νοημοσύνη σήμερα.
Ας μιλήσουμε για τους ανθρώπους.
Ας μιλήσουμε για το πώς εσείς, ένας φυσικός άνθρωπος με δάχτυλα για πληκτρολόγηση και ένα μεγάλο εγκέφαλο γεμάτο εμπειρίες, ανέκδοτα και ιδέες, έχετε πλεονέκτημα έναντι ακόμη και της πιο προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης.
Και πάντα θα έχετε !
Πάμε να δούμε ορισμένα πράγματα στα οποία η ΑΙ “τρώει τη σκόνη σας”.
Η Περιέργειά Σας:
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να νιώσει περιέργεια όπως εσείς. Δεν μπορεί να καταβάλει προσπάθειες έρευνας στο Wikipedia, πηγαίνοντας από ιδέα σε ιδέα. Δεν μπορεί να κάνει ερωτήσεις σε άλλους ανθρώπους για να εξερευνήσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον που μπορεί να έχουν αυτοί.
Η “Παράξενη Πλευρά Σας:
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι παράξενη, αλλά συχνά αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί να διακρίνει το αληθές από το ψευδές. Λείπει από το παιχνίδι λόγου που έχει ένα άτομο. Η ικανότητα να συνδυάζουμε λέξεις με μια πρωτότυπη, αλλά δυνατή ιδέα δημιουργεί εξαιρετική γραφή, κάτι που ένα ρομπότ που απλά συμπληρώνει κενά δεν μπορεί να επιτύχει.
Η Ιστορία Σας:
Εσείς έχετε ένα παρελθόν, κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει. Έχετε βιώσει αποτυχίες, επιτυχίες, προβλήματα, και ιστορίες. Η ζωή σας και οι εμπειρίες σας σας καθιστούν σοφό. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι έξυπνη, αλλά οι προσωπικές εμπειρίες κάνουν έναν άνθρωπο πραγματικά σοφό.
Η Συναισθηματική Σας Ευαισθησία:
Η ικανότητά σας να αισθάνεστε είναι η υπερδύναμή σας. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να βιώσει τίποτα, να ζήσει συγγνώμη, επίτευξη στόχου ή απώλεια θέσης εργασίας. Δεν μπορεί ποτέ να κάνει κάποιον άλλον να αισθανθεί πραγματικά ακουσμένο και κατανοημένο.
Οι Ελαττώματά Σας:
Ούτε εσείς είστε τέλειοι. Υπάρχουν πιθανόν τυπογραφικά λάθη και ατημέλητες φράσεις στο κείμενό σας. Αλλά αυτή η ατέλεια δημιουργεί κάτι “τέλεια ατελές”. Όταν μιλάμε για “αυθεντικότητα” στην επικοινωνία, αναφερόμαστε στην πραγματικότητα που προέρχεται από την ανθρώπινη φύση.
Συνοψίζοντας, το κείμενο προτρέπει να εκτιμήσουμε την ανθρώπινη μοναδικότητα και τη δύναμη των ανθρώπινων στοιχείων όπως η περιέργεια, η παράξενη δημιουργικότητα, η προσωπική ιστορία, η συναισθηματική ευαισθησία και ακόμη και οι ατέλειες. Όλα αυτά μας κάνουν ανώτερους από την Τεχνητή Νοημοσύνη , που θα είναι πάντα “Τεχνητή”