Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Οι τούρκοι “πιάσανε το υπονοούμενο” με τον Ευρωστρατό. Εμείς;

Άρχισαν τα… καλοπιάσματα οι Τούρκοι που κυνηγούν όσο ποτέ άλλοτε την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι κι αν οι γείτονες έχουν ανοιχτά πολεμικά μέτωπα; Τι κι αν η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πιο έκρυθμη από ποτέ; (αναταραχές στην Ουκρανία, κρίση στις μισές χώρες της ΕΕ, αποδυναμωμένο ευρώ)

Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να συμπεριληφθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το… δείχνουν. «Σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή η Τουρκία στην ΕΕ, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον ενιαίο ευρωπαϊκό στρατό 60.000 στρατιώτες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ, όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους!

«Στο πλαίσιο αυτό, το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δημιουργήσει δικό της στρατό, τοποθετείται σε μια ήπια δύναμη. Χωρίς στρατό είναι αδύνατο να γίνει υπερδύναμη. Πρέπει να ενταχθεί και η Τουρκία στην ΕΕ, έτσι θα εξασφαλίσει στον ευρωπαϊκό στρατό, άμεσα 60 χιλιάδες στρατιώτες», συνέχισε ο Μποζκίρ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρεσβευτή της Τσεχίας στην Τουρκία, Πολ Κάφκα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων