Oρισμένα θρεπτικά συστατικά φαίνεται πως μπορούν να μας προστατεύσουν από συγκεκριμένες παθήσεις, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση μιας νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Stroke. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κάλιο, το οποίο βρίσκουμε σε μεγάλες ποσότητες στη μπανάνα, τη γλυκοπατάτα και το αβοκάντο, προστατεύει τις γυναίκες από το εγκεφαλικό τουλάχιστον κατά 12%.
Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έχουν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης αντιμετωπίζουν κατά 12% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κάθε είδους εγκεφαλικό και κατά 16% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν ισχαιμικό εγκεφαλικό εάν λαμβάνουν καθημερινά επαρκείς ποσότητες καλίου.
Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι… Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.pagkrati.gr/2014/09/blog-post_83.html