Η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, η χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς, καθώς και κληρονομικοί παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια μας. Με την κατάλληλη διατροφή όμως, μπορούμε να τους μειώσουμε.
Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, που λειτουργεί ως προστατευτικό των αιμοφόρων αγγείων και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.
Λυκοπένιο περιέχει επίσης το καρπούζι, γι’ αυτό η κατανάλωσή του μας βοηθά να μειώσουμε τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους.
Τα αγγούρια περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου που μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συμβάλλει στο να παραμείνουμε ενυδατωμένοι.
Οι μαύρες σταφίδες όπως και τα βατόμουρα περιέχουν ανθοκυανίνη. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που παρατηρείται κυρίως σε μωβ, μπλε και μαύρα τρόφιμα. Η ανθοκυανίνη βοηθάει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών του οξυγόνου που καταστρέφουν τα κύτταρα, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία της γήρανσης.