Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Οι χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες που σημειώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στην Ινδονησία

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους της AirAsia αποτελεί το τελευταίο σε μία σειρά από αεροπορικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί στην Ινδονησία.

Το Associated Press καταγράφει τις αεροπορικές τραγωδίες στο νησιωτικό κράτος, στη διάρκεια των 20 τελευταίων ετών.

Απρίλιος 2013

Ένα καινούριο Boeing 737-800 της αεροπορικής εταιρείας Lion Air συνετρίβη λίγο έξω από το Μπαλί. Το αεροσκάφος έπεσε στο νερό στην προσπάθειά του να προσγειωθεί. Και οι 108 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος διασώθηκαν.

Μάιος 2012

Ένα ρωσικό αεροσκάφος Sukhoi Superjet-100 συνετρίβη σε ηφαίστειο στη διάρκεια πτήσης επίδειξης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 45 επιβαίνοντες. Τα στοιχεία από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους έδειξαν ότι ο πιλότος συζητούσε με πιθανό αγοραστή, λίγο πριν την συντριβή του.

Ιανουάριος 2007

Τα ίχνη ενός Boeing 737-400 της Adam Air χάνονται την Πρωτοχρονιά του 2007. Το αεροσκάφος, με 102 επιβαίνοντες είχε ξεκινήσει από την πόλη Σουραμπάγια με προορισμό την πόλη Μανάντα. Χρειάστηκαν οκτώ μήνες μέχρι να βρεθούν τα μαύρα κουτιά της πτήσης, ενώ η άτρακτος του αεροσκάφους παραμένει στον βυθό του ωκεανού.

Σεπτέμβριος 2005

Πτήση της Mandala Airlines της Ινδονησίας κατευθύνεται από τη βόρεια Σουμάτρα στο Μπαλί, όταν το αεροπλάνο συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 149 άτομα, 100 στο αεροσκάφος και 49 στο έδαφος. Δεκαεπτά άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος διασώθηκαν.

Δεκέμβριος 1997

Αεροπλάνο της Silk Air με έδρα την Σιγκαπούρη συνετρίβη στον ποταμό Μούσι στη νότια Σουμάτρα καθ’ οδόν προς τη Σιγκαπούρη. Αμερικανοί ερευνητές ανέφεραν ότι πιθανότατα ο πιλότος έριξε το αεροσκάφος επίτηδες, ωστόσο ινδονησιακή έρευνα δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Σεπτέμβριος 1997

Airbus A300 της Garuda Indonesia συνετρίβη καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο Μεντάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 234 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε ορεινή περιοχή με λιγοστή ορατότητα.

Ιανουάριος 1995

Πτήση της Merpati Nusantara Airlines εξαφανίστηκε πάνω από τον ωκεανό. Το αεροσκάφος με τους 14 επιβαίνοντες δεν βρέθηκε ποτέ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων