Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Οικειοποίηση συμβόλων και έξοδος απο το ευρώ

Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος

Η χθεσινή φιέστα του Πρωθυπουργού στο περιστύλιο της Βουλής για την παρουσίαση των κυβερνητικών προτάσεων για την Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της επέκτασης του πολιτικού χρόνου της Κυβέρνησης και της επίτευξης του απώτερου στόχου της. Και εξηγούμαι.

Η στρατηγική της οικειοποίησης πολιτικών (βλέπε αποκρατικοποιήσεις και έμφαση στις επενδύσεις για να βρει δουλειά ο κόσμος) επεκτάθηκε και στην οικειοποίηση συνθημάτων. Έχουμε πλέον μια άκρως μνημονιακή κυβέρνηση με συνθήματα την “Νέα Ελλάδα” για την “Ελλάδα του 2021”. Μόνο που αντί για Σαμαρά έχουμε Τσίπρα!

Η κοινωνία μας είναι αριστερόστροφη και η παρούσα Κυβέρνηση έχει αποδείξει πως μπορεί με επιτυχία να θολώνει τα πολιτικά νερά για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Λέει συνειδητά ψέμματα, χωρίς ηθικούς φραγμούς, και είναι ταυτόχρονα και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, πιστεύοντας πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και ο σκοπός, μην γελιόμαστε, είναι να βγει η χώρα από το ευρώ, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα υπάρξει γρηγορότερα ανάκαμψη της οικονομίας και “ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπρέπειας”. Στην πρόσφατη έρευνα της public issue, 4 στους 10 συμπολίτες μας είπαν πως θα ψήφισαν GREXIT! Δείτε που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά 2 χρόνια πριν και θα καταλάβετε που το πάει η Κυβέρνηση…

Συμπέρασμα: Οι πολίτες “απαθοποιούνται” και ριζοσπαστικοποιούνται με ραγδαίο ρυθμό από μια Κυβέρνηση που επεκτείνει τον πολιτικό της χρόνο μεταμορφώνοντας τον εαυτό της σε αυτό που κάθε φορά απαιτούν οι περιστάσεις. Κερδίζει χρόνο προκειμένου η πλειοψηφία των πολιτών να απαυδήσει με την ζωή του και τον εχθρό που φτιάχνεται και λέγεται Ευρώπη και ευρώ. Είμαι πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον. Κυρίως γιατί παρατηρώ πως οι αντοχές των πολιτών για να αποτινάξουν από πάνω τους αυτούς που μας οδηγούν στη καταστροφή αρχίζουν και στερεύουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων