Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Όλα για όλα τα παίζει ο ΠΑΟ για να βγει Ευρώπη

Η πρόσκληση και η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης της UEFA προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το φάκελο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δίνει ελπίδες στους πράσινους ότι δεν θα υπάρξει μπλόκο για την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας στη νέα περίοδο, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθούν όλες οι εκτιμήσεις ότι θα «κοπεί» ο ΠΑΣ Γιάννενα.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι έτοιμη να δώσει εξηγήσεις για κάποια «αγκάθια» σχετικά με την πληρότητα του φακέλου της, όπως η χορηγία των 6 εκ. ευρώ από τον ΣΚΑΙ, το θέμα του προπονητικού κέντρου ή οι συμφωνίες για τα χρέη προς ποδοσφαιριστές. Κι ο Αλαφούζος είναι στην Ελβετία έτοιμος για να δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται οι ελεγκτές της UEFA για να πάρει ο Παναθηναϊκός την άδεια και να διεκδικήσει τη δυνατότητα εισροής τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ, με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Εuropa League.

Για να συμβούν όλα αυτά, φυσικά, ο δρόμος είναι μακρύς. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να πάρει ο ΠΑΟ οριστικά την άδεια και τη θέση του ΠΑΣ στα προκριματικά, άρα το βασικό ζητούμενο είναι να πείσει την επιτροπή.

Κι αν καταφέρει ο Αλαφούζος να παίξει καλή μπάλα, στη συνέχεια θα πρέπει να το κάνουν στο γήπεδο – μέσα στο κατακαλόκαιρο – ο Αναστασίου και οι παίκτες του. Διότι για να φτάσει ο ΠΑΟ στους ομίλους θα πρέπει να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους. Να ξεκινήσει δηλαδή προετοιμασία πολύ νωρίς, να έχει το ρόστερ του σε εγρήγορση από τα μέσα Ιουλίου και να αποκλείσει εύκολους στην αρχή αλλά κατόπιν αρκετά δύσκολους αντίπαλους.

Με το ρίσκο, όπως πάντα στις περιπτώσεις των ομάδων που αρχίζουν τόσο νωρίς τη σεζόν, να έχουν μεγάλα προβλήματα διάρκειας στην πορεία της αγωνιστικής περιόδου. Και πολλές φορές να «ξεφουσκώνουν» επικίνδυνα όταν θα πρέπει να διεκδικήσουν τους στόχους της επόμενης περιόδου.

Αλλά εδώ που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να πάρει όλα τα ρίσκα και να δώσει όλες τις μάχες σε γραφεία και γήπεδα για την οικονομική ανάσα που δίνει η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων