Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης σε Αθήνα και Πειραιά οργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων. Ξεχωρίζει η εκδήλωση στο κτίριο Τσίλερ, όπου ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα διαβάσουν ποιήματα από τα παράθυρα του θεάτρου.

Tο Εθνικό Θέατρο, λοιπόν, προσκαλεί το κοινό στις 20:00 σε μια ξεχωριστή βραδιά, μπροστά από το κτίριό του, στην Αγίου Κωνσταντίνου. Έλληνες ποιητές της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα διαβάσουν ποιήματα της επιλογής τους από τα παράθυρα του κτιρίου Τσίλλερ, ενώ οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου θα τους συνοδεύσουν μουσικά με μελοποιημένους στίχους.

Ο Κύκλος Ποιητών φέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο τόσο στην κεντρική του εκδήλωση, όσο και σε τριάντα πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Στη Στοά του Βιβλίου, (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου) από τις 19:00, 36 ποιητές θα διαβάσουν από «Ένα Ποίημα Για τους Πρόσφυγες».

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά ο “Ιανός” διοργανώνει μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση, στο κατάστημα στη Σταδίου.

Στον Πειραιά το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» γιορτάζει μαζί τις Παγκόσμιες Ημέρες Ποίησης και Θεάτρου, στις 19:00, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων