Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Όλη η αλήθεια για Δώνη και Γκαρσία

Είναι τόσο ισχυρός στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης ώστε να μπορεί να «φάει» τον Πάμπλο Γκαρσία, όπως κατηγορείται από μεγάλη μερίδα οπαδών της ομάδας;

Απολαμβάνει πλήρως την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη ο Έλληνας τεχνικός, ώστε να ζήτησε την απομάκρυνση του Ουρουγουανού ηγέτη του ΠΑΟΚ και να έγινε άμεσα η επιθυμία του πραγματικότητα;

Οι θεωρίες συνωμοσίας για «σχέδιο εξόντωσης του Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ» με ενορχηστρωτή τον Δώνη πόσο βάσιμες είναι, όταν σ΄αυτό το σχέδιο δεν συμμετείχε ούτε η διοίκηση, ούτε οι άμεσοι συνεργάτες του προπονητή; Είναι επιβεβαιωμένο ότι τόσο ο Βρύζας όσο και ο Γεωργιάδης πίστευαν και πιστεύουν ότι ο Γκαρσία μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Η κόντρα Δώνη-Γκαρσία είχε να κάνει με αγωνιστικούς λόγους. Ο Δώνης πιστεύει ότι ο Γκαρσία δεν είχε να δώσει κάτι παραπάνω από τον Λάζαρ και τον Κάτσε. Το λάθος του προπονητή ήταν ότι αρχικά συναίνεσε στην απαίτηση του Γκαρσία είτε να παίζει βασικός είτε να μένει εκτός αποστολής.

Όταν αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί, ο Γκαρσία κατηγόρησε τον Δώνη ως ψεύτη. Τον «άδειασε» στον κόσμο του ΠΑΟΚ και προκάλεσε τις εντάσεις στην Τούμπα και στο προπονητικό κέντρο σε βάρος του Έλληνα τεχνικού.

Ο Γκαρσία θεωρεί ότι αδικήθηκε από τη συμπεριφορά του Δώνη, έργω και λόγω. Και ως ιδιαίτερος χαρακτήρας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα με επεισοδιακό τρόπο.

Αυτή είναι η αλήθεια, ούτε ο Δώνης έγινε μπροστάρης κάποιας σκοτεινής κίνησης σε βάρος του Γκαρσία, ούτε ο ποδοσφαιριστής χρησιμοποίησε την κόντρα του με τον προπονητή για να φύγει μια ώρα αρχύτερα από τον ΠΑΟΚ.

Ο Δώνης θα μπορούσε να ρίξει κι άλλο νερό στο κρασί του, να βάζει τον Γκαρσία στα ματς και να τον εκθέσει, εφόσον πιστεύει ότι ο Ουρουγουανός δεν μπορεί πια. Δεν το έκανε, σεβόμενος τη δουλειά του και την ομάδα.

Ο Γκαρσία θα μπορούσε να δώσει τόπο στην οργή, να περιμένει υπομονετικά τη σειρά του ή – σκεπτόμενος πονηρά – την απομάκρυνση του Δώνη το προσεχές καλοκαίρι. Δεν το έκανε, σεβόμενος τον χαρακτήρα του και τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ.

Κι έτσι απλά ήρθε αυτό το «διαζύγιο» που είναι βέβαιο ότι δεν ωφελεί κανέναν. Ούτε τον Γκαρσία που έφυγε άδοξα, ούτε τον Δώνη που έχασε κι άλλους πόντους, ούτε τον ΠΑΟΚ που σε μια κρίσιμη αγωνιστική περίοδο έγινε άνω κάτω.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων