Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Γερμανίδες αθλήτριες της ενόργανης στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του σεξισμού

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο αποτέλεσαν έδαφος για τη γερμανική αποστολή της ομάδας ενόργανης γυμναστικής για να πορχωρήσουν σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για την υπερσεξουαλικοποίηση του αθλήματος και των γυναικείων σωμάτων.

Η ομάδα αποτελείται από τις τις Σάρα Βος, Πολίν Σέφερ – Μπετς, Ελίζαμπεθ Στάιν και Κιμ Μπούι.

Οι αθλήτριες επέλεξαν να φορέσουν ολόσωμες στολές, αντί για τα κλασικά κορμάκια, καθώς σύμφωνα με το Associated Press, οι αθλήτριες πήραν την απόφαση να διαγωνιστούν με τη συγκεκριμένη στολή στις 25 Ιουλίου, μετά την προπόνησή τους με τη συγκεκριμένη εμφάνιση την Πέμπτη, 22 Ιουλίου. «Καθίσαμε μαζί σήμερα και είπαμε “εντάξει, θέλουμε να έχουμε έναν μεγάλο διαγωνισμό. Θέλουμε να νιώθουμε καταπληκτικά, θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι νιώθουμε καταπληκτικά”», συμπλήρωσε η Βος.

Οι συναθλήτριές τους σε όλο τον κόσμο επικρότησαν αυτή την κίνηση. «Είναι πολύ όμορφο το ότι έχουν το θάρρος να σταθούν σε μια τεράστια αρένα και να δείξουν σε κορίτσια από όλο τον κόσμο ότι μπορούν να φορούν ό, τι θέλουν. Τις επικροτώ για αυτό», είπε σχετικά η Νορβηγίδα αθλήτρια Τζούλι Έρικσεν.

Μιλώντας στο Reuters, η Σάρα Βος, μέλος της ομάδας, εξήγησε ότι, «Καθώς μεγαλώνεις, είναι δύσκολο, πολλές φορές, να συνηθίσεις τις αλλαγές στο σώμα σου. Θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι όλοι αισθάνονται άνετα, και να δείξουμε σε όλους ότι μπορούν να φορούν ό, τι θέλουν, να φαίνονται και να νιώθουν καταπληκτικά, είτε φορούν μακρύ κορμάκι, είτε κοντό». Η Βος συμπλήρωσε ότι αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι τα μέλη της ομάδας δεν θα διαγωνίζονται, πλέον, με το κλασικό κορμάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άντρες αθλητές της ενόργανης, κατά παράδοση καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων