Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς θεατές η λαμπαδηδρομία

Τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιαπωνία και ειδικότερα στο Τόκιο, επηρεάζουν αισθητά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν την «ακύρωση» της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο» του Τόκιο και την διεξαγωγή μίας τελετής χωρίς θεατές.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, θα αρχίσει την Παρασκευή (9/7) στο Τόκιο, όπως επιβεβαίωσε ο δήμος της πόλης, προσθέτοντας ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όλες οι διαδρομές που επρόκειτο να διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους μεταξύ 9 και 23 Ιουλίου, ακυρώθηκαν, με εξαίρεση τις απομονωμένες νησιωτικές περιοχές.

Ήδη από εχθές (6/7), οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και οι τοπικές ιαπωνικές Αρχές, ζήτησαν από το κοινό να «αποφύγει» την παρουσία του στον Μαραθώνιο και στο βάδην.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, καλείται να αποφασίσει αύριο (8/7), εάν θα επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην παρουσία ή όχι -και μέχρι ποιο όριο- των θεατών στους Ολυμπιακούς χώρους.

Παράλληλα, την Πέμπτη αναμένεται να γίνει συνάντηση και άλλων ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο-2020», με κύριο θέμα συζήτησης την παρουσία θεατών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων