Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Ολυμπιακοί αγώνες: «Δύσκολα το Τόκιο θα τους φιλοξενήσει χωρίς το εμβόλιο»

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου του Τόκιο, στην Ιαπωνία, πρόσθεσε τη φωνή του σε όλους εκείνους που βλέπουν νέα εμπόδια στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που επαναπρογραμματίστηκαν για το 2021 ενώ ήταν προγραμματισμένοι για το φετινό καλοκαίρι, λόγω κορονοϊού.

«Εάν δεν έχει αναπτυχθεί αποτελεσματικό εμβόλιο, πιστεύω πως θα είναι δύσκολο να διοργανωθούν οι Αγώνες του χρόνου» δήλωσε ο πρόεδρος Yoshitake Yokokura. «Δεν λέω αυτή τη στιγμή πως δεν πρέπει να γίνουν. Το ξέσπασμα δεν περιορίζεται στην Ιαπωνία, είναι παγκόσμιο θέμα».

Πολλοί ειδικοί της Υγείας έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τα σχέδια διοργάνωσης των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021. Την περασμένη εβδομάδα, όπως γράφει ο Guardian, ο Kentaro Iwata, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους, δήλωσε πως δεν είναι πιθανό να γίνει η διοργάνωση σε μόλις έναν χρόνο από τώρα.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως οι Ολυμπιακοί είναι πιθανό να γίνουν του χρόνου» τόνισε ο Iwata. «Είναι απαραίτητες δύο προϋποθέσεις για τη διοργάνωσή τους: Να έχει ελεγχθεί η Covid-19 στην Ιαπωνία και να έχει ελεγχθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι πολύ απαισιόδοξος για τη διοργάνωση του χρόνου το καλοκαίρι, εκτός κι αν γίνουν με πολύ διαφορετικό τρόπο, χωρίς θεατές ή με πολύ μικρή συμμετοχή».

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας συμφώνησε τον Μάρτιο στην αναβολή τους για έναν χρόνο κι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει Plan B παρά να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου 2021.

Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 13.600 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 394 θάνατοι, χωρίς να υπολογιστούν κρούσματα και νεκροί από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων