Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ολυμπιακοί αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στις κερκίδες στο Τόκιο

Είναι πλέον επίσημο. Στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες δεν θα υπάρχουν θεατές στις κερκίδες των εγκαταστάσεων στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν στην απουσία θεατών, λίγες ώρες μετά την απόφαση να κηρυχθεί ξανά σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης το Τόκιο, λόγω της πανδημίας.

Ήδη από τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα επιτραπούν οι φίλαθλοι εκτός Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. Αρχικά, οι διοργανωτές σκόπευαν να επιτρέψουν να βρεθούν ντόπιοι φίλαθλοι στις κερκίδες- στο 50% της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων- αλλά εδώ και εβδομάδες ειδικοί προειδοποιούσαν ότι η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή ήταν να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες.

Αν και δεν θα επιτραπούν οι φίλαθλοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Τόκιο, οι διοργανωτές ακόμη εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί η παρουσία τους σε αθλήματα που θα γίνουν σε άλλες περιοχές, οι οποίες δεν βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν σε περιορισμένη μορφή, ενώ ζήτησε συγγνώμη σε όλους όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια. Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια εισιτήρια έχουν πουληθεί στην Ιαπωνία.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέταρτη φορά. Αυτό θα ισχύσει έως τις 22 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών αγώνων.

Χθες, Τετάρτη, το Τόκιο ανακοίνωσε 920 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο απολογισμό από τις 13 Μαΐου, ενώ σήμερα, Πέμπτη ανακοινώθηκαν άλλες 896 μολύνσεις. «Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των μεταλλάξεων και την ανάγκη να αποτραπεί η εξάπλωση των μολύνσεων στην υπόλοιπη χώρα ξανά, πρέπει να ενισχύσουμε τα αντίμετρα», δήλωσε ο Σούγκα. «Δεδομένης της κατάστασης, θα κηρύξουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο», συμπλήρωσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων