Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

«Ομήρου Οδύσσεια» η ιστορία με τους συμβασιούχους και τα σκουπίδια

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε μία απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ χωρίς ορίζοντα ολοκλήρωσης και με μόνο αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Τις τελευταίες μέρες και ενώ πλησιάζει ο πρώτος επικίνδυνος καύσωνας του καλοκαιριού παρακολουθούμε μία συνεχή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αλά παλαιά αντί του να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Ξεκινώντας με τα τελευταία γεγονότα, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για την συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη είναι ότι απέβησε άκαρπη, αφού βγαίνοντας οι συμβασιούχοι ήταν περισσότερο έξαλλοι από την ώρα που μπήκαν καθώς τους αποκάλεσε και «μαϊντανούς» ο Υπουργός.

Μετά από μία μέρα οι συμβασιούχοι κλήθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπας και δοθεί οριστική λύση. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και φυσικά ανταλλάχτηκαν υποσχέσεις ότι θα γίνουν για αρχή οι προσλήψεις που προτείνουν οι Δήμαρχοι μέσω της ΚΕΔΕ και μετά από λίγο καιρό θα γίνουν άλλες τόσες.

Όλοι, οι πολίτες κυρίως περίμεναν την απόφαση του εκτελεστικού οργάνου της ΠΟΕ να λήξει την απεργία, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που τελικά έγινε είναι ότι αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, όπου σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει ξανά το συντονιστικό για το νέο φιρμάνι.

Αυτό που είναι κατανοητό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πραγματοποιήσουν τα αιτήματα τους, τα οποία είναι απόλυτα δίκαια, αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι γιατί δεν υπολογίζουν το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι που στην χώρα που ζούμε σημαίνει υπερβολική ζέστη με αποτέλεσμα οι πύργοι που έχουν σχηματιστεί να αποτελούν μία τραγική εστία μολύνσεων, η οποία σε δεύτερο χρόνο μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας.

Βέβαια την μεγαλύτερη ευθύνη δεν την φέρουν αυτοί που κάνουν την απεργία, αλλά η Κυβέρνηση που δείχνει αναλγησία και στέκεται ανήμπορη στο να δώσει την λύση στο θέμα αυτό. Αν δεν μπορεί όμως να δώσει λύσεις σε ένα τέτοιο ζήτημα ούτε καν σε επίπεδο του πρωθυπουργού της χώρας, τότε τι ακριβώς μπορεί να κάνει.

Τα νομοσχέδια έρχονται απ’ έξω, τα χρήματα έρχονται απ’ έξω, η διανομή γίνεται από ελεγχόμενους από τους θεσμούς φορείς, τι έχει μείνει άραγε για την Κυβέρνηση να κάνει πέρα από το να κόβει κορδέλες σε διάφορα έργα που ολοκληρώνονται σταδιακά, αν δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα που κανονικά δεν έπρεπε να είχαν ξεπεράσει καν το επίπεδο του κ. Σκουρλέτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων