Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Ομπάμα: Να φροντίζουμε τον κήπο της δημοκρατίας

Να μην μένουν αδιάφοροι μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις και να καλλιεργήσουν την δημοκρατία, επικαλούμενος το παράδειγμα της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930, κάλεσε τους Αμερικανούς ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Αδιαφορούμε και υποθέτουμε ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν ως έχουν, απλώς αυτόματα και αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε ο κ. Ομπάμα στη διάρκεια συνεδρίου στο Σικάγο την Τρίτη, αποσπάσματα του οποίου δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρέπει να φροντίζουμε τον κήπο τη δημοκρατίας, διαφορετικά τα πράγματα μπορεί να καταρρεύσουν αρκετά γρήγορα. Έχουμε δει κοινωνίες όπου αυτό έχει συμβεί», επεσήμανε ο τέως επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Σκεφτείτε ότι υπήρχε μια αίθουσα χορού στη Βιέννη στα τέλη της δεκαετίας του 1920 ή τη δεκαετία του 1930 που ήταν πολύ εκλεπτυσμένη και φαινόταν σαν, γεμάτη όπως ήταν με τη μουσική και την τέχνη και την επιστήμη που ερχόταν στο προσκήνιο, να επρόκειτο να συνεχιστεί για πάντα», πρόσθεσε ο Μπ. Ομπάμα.

«Και μετά 60 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν και ολόκληρος ο κόσμος βυθίστηκε στο χάος», κατέληξε, δίνοντας μια απλή συμβουλή: «Πρέπει να προσέχετε και να ψηφίζετε».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων