Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ονδούρα: 6 νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου -Ανάμεσά τους η αδελφή του προέδρου της χώρας

Η Ίλντα Ερνάντες -αδελφή και σύμβουλος του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες- και άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη το Σάββατο.

Η Ερνάντες, 51 ετών, ήταν στενή συνεργάτιδα του προέδρου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, η έκβαση των οποίων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Είχε διατελέσει προηγουμένως επικεφαλής της γενικής γραμματείας επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ονδούρας.

Στην Ονδούρα εκτυλίσσεται πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες κατά τα επίσημα αποτελέσματα ο Ερνάντες επικράτησε του κεντροαριστερού υποψηφίου Σαλβαδόρ Νασράλα με οριακή διαφορά 1,5% ή μερικών χιλιάδων ψήφων. Η διαδικασία της καταμέτρησης όμως αμφισβητήθηκε έντονα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της εξέφρασαν οι παρατηρητές διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και διπλωμάτες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων