Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Online το διαχρονικό αριστούργημα του Tennessee Williams «Λεωφορείο ο Πόθος»

Το διαχρονικό αριστούργημα του Tennessee Williams σκηνοθετεί ο εμπνευσμένος Benedict Andrews. Η γνωστή ηθοποιός Γκίλιαν Άντερσον (The X-Files, The Fall) ερμηνεύει το ρόλο της Μπλάνς, ο Μπεν Φόστερ  (Lone Survivor, Kill Your Darlings) τον Στάνλεϋ και η Βανέσα Κέρμπι (BBC’s Great Expectations, Three Sisters) ερμηνεύει το ρόλο της Στέλλα.

Υπόθεση:

Η Μπλάνς , μια καθηγήτρια από τις Νότιες Πολιτείες, επισκέπτεται μετά τον πλειστηριασμό της οικογενειακής περιουσίας της, την αδελφή της Στέλλα , που ζει με τον άντρα της Στάνλεϋ Κοβάλσκυ στη Νέα Ορλεάνη. Ο Κοβάλσκυ, που ως Πολωνός μετανάστης και εργάτης αντιμετωπίζεται υποτιμητικά από την Μπλανς, καθηλώνει την Στέλλα με τον οξύθυμο και επιβλητικό χαρακτήρα του, σε μία σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος.

Η υπερευαίσθητη και κάπως υπερβολική Μπλανς, τονίζοντας την ευγενή καταγωγή και την καλή ανατροφή της, μπαίνει στο στόχαστρό του και ενδόμυχα γεννιέται ένας κρυφός πόθος. Όσο περνά ο καιρός, αποκαλύπτονται μυστικά του παρελθόντος της Μπλανς και λόγω της συγκατοίκησης, δημιουργούνται εντάσεις και πολλαπλά ξεσπάσματα, που αφαιρούν ένα-ένα τα πέπλα από τους πολύπλοκους χαρακτήρες των ηρώων. Εν τέλει το όριο μεταξύ λογικής και παράνοιας γίνεται όλο και περισσότερο θολό, με αποτέλεσμα το ολέθριο τέλος.

Η παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος» θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 21 Μαΐου  (21:00 ώρα Ελλάδος) έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 (21:00 ώρα Ελλάδος).

Μπορείτε να δείτε την παράταση «Λεωφορείο ο Πόθος» στις 21/5 εδώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων