Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ονοματολογία και… προβληματισμοί για το κόμμα Παπανδρέου

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, με τα τηλέφωνα στο ίδρυμα Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς να έχουν πάρει φωτιά, με φόντο τις εκλογές που θα προκύψουν σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά το μακροσκελές… μανιφέστο του Γιώργου Παπανδρέου εντός της περασμένης εβδομάδας, με το οποίο ουσιαστικά προανήγγειλε την ίδρυση κόμματος σε περίπτωση που δεν δρομολογηθούν οι εξελίξεις για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, το επιτελεί του πρώην πρωθυπουργού ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Τα ψηφοδέλτια χρειάζονται 420 άτομα πανελλαδικώς και έτσι – σύμφωνα με την «Real News»- ο πρώην πρωθυπουργός έχει έρθει σε επικοινωνία με πρώην στελέχη, υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι έχουν δηλώσει… διαθέσιμοι, ενώ στη διάθεσή του έχει και άφθονους νεολαίους, σαν κι αυτούς που μετέχουν στα Συμπόσια της Σύμης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο παπανδρεϊκό επιτελείο, επικρατεί η κοινή άποψη ότι «ο Βαγγέλης δεν τραβάει», ότι «εξαφανίζει το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια», καθώς και ότι «το brande name Παναδρέου είναι πιο ισχυρό από αυτό του ΠΑΣΟΚ, που το κακοποίησαν».

Με βάση αυτήν την τελευταία άποψη, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιος άλλος αρχηγός του κόμματος και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πολιτικά στελέχη που τον ακολουθούν έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για το εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού, όπως ποιος θα χρηματοδοτήσει το κόμμα, τι στάση θα κρατήσουν τα μέσα ενημέρωσης απέναντί του και πώς θα κλείσει ψηφοδέλτια μέσα σε 20 ημέρες. Ανάμεσα σε αυτά τα πολιτικά στελέχη, βρίσκονται οι Σίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Παύλος Γερουλάνος, Γιώργος Πεταλωτής και Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Από την άλλη πλευρά, οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Ξυνίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, είναι πεπεισμένοι ότι τα ΜΜΕ θα στηρίξουν το κόμμα του Παπανδρέου που θα «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να του κόψει την αυτοδυναμία.

Έντονους προβληματισμούς, έχουν εκφράσει και μέλη της οικογένειά του που αναρωτιούνται «αν αρμόζει σε έναν Παπανδρέου να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 5% ή 6%».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων