Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Opinion Poll: Κικίλιας, Δένδιας δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τους πιο δημοφιλείς υπουργούς δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση της Opinion Poll για τη διαδικτυακή εφημερίδα Political, με τους πολίτες να “ψηφίζουν” τα πρόσωπα της κυβέρνησης που θεωρούν πως ξεχωρίζουν για την παρουσία και το έργο τους.

Σύμφωνα με το γκάλοπ, οι πιο δημοφιλείς υπουργοί αυτή την περίοδο είναι αυτοί που βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω της πανδημία του κορονοϊού, όπως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και λόγω των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά όπως ο υπουργός, Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι πρώτοι πέντε υπουργοί είναι:

Βασίλης Κικίλιας: 24%
Νίκος Δένδιας: 23,50%
Τάκης Θεοδωρικάκος: 22,10%
Κυριάκος Πιερρακάκης: 20,10%
Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:17,10%

“Αέρα” ο Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ
Στην ίδια έρευνα ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών για το ποιον θεωρεί καταλληλότερο για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει συντριπτικά ποσοστά και τη Φώφη Γεννηματά να παλεύει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, στο γράφημα στο οποίο ψηφοφόροι όλων των παρατάξεων δηλώνουν την προτίμησή τους στο πρόσωπο που θέλουν να βρίσκεται στο τιμόνι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30,8% με δεύτερο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που συγκεντρώνει το 12,2%. Μεγάλο είναι το ποσοστό όσων απάντησαν δεν γνωρίζω – δεν απαντώ που φτάνει στο 34,2%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων