Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

“Όποιος σκάβει τον λάκκο τ΄ αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα”

Γράφει η Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν

Διάβασα την επιστολή του Δημάρχου Γαλατσίου προς το ΤΑΙΠΕΔ καθώς και την απάντηση του Ταμείου (σχτ: http://e-grammi.gr/index.php)
Εν όλίγοις ο Δήμαρχος συντάσσει μια έκθεση ιδεών, επισημαίνοντας εκτός των άλλων, την οικονομιική ευρωστία, την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο Δήμος στην ανάληψη πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων και την ανάγκη των πολιτών για άθληση, προτείνοντας την “επ΄ αόριστο αξιοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ, απο το Δήμο σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας, Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής”.
Η απάντηση που του δόθηκε ήταν πιο λιτή και περιεκτική.
Εμέσως πλην σαφώς, ξεκαθαρίζει και ζητάει το “δια ταύτα”!
Πιο απλά, ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης, στο οποίο να αποτυπώνονται αναλυτικά έσοδα-έξοδα χρήσης των χώρων, δηλαδή η οικονομοτεχνική μελέτη αξιοποίησης του ΠΑΛΑΙ.

Έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

  1. Πριν τρία χρόνια είχε συμφωνηθεί από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, να γίνει εμπερειστατωμένη μελέτη για το ΠΑΛΑΙ και είχαν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες για την επίτευξή της.
    Γιατί λοιπόν δεν την προχώρησε ο ΝΕΟΣ Δήμαρχος και δείχνει απροετοίμαστος για τη “διαπραγμάτευση” που “θέλει” να κάνει με το ΤΑΙΠΕΔ;
  2. Σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου, ο Δήμαρχος προεκλογικά αναφερόταν σε οικονομικά σκάνδαλα και στην κακή διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης.
    Τώρα παραδέχεται ότι “ο Δήμος Γαλατσίου είναι ένας οικονομικά υγιής Δήμος με προϋπολογισμό 26,3 εκ. Ευρώ”!
    Γιατί λοιπόν δεν έλεγε την αλήθεια τότε;

Όταν καλείσαι να διοικήσεις και να διαχειριστείς ένα Δήμο, δεν είναι ωραίο πράγμα να φαίνεσαι ανακόλουθος.
Άλλωστε όπως λέει και η παροιμία: “Όποιος σκάβει το λάκκο τ΄ αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα”!
Οι καιροί είναι χαλεποί και απαιτούν ειλικρίνεια και πολλή δουλειά.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων