Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Οργή για την εν κρυπτώ τοποθέτηση κεραίας στην Πεντέλη

Την οργή κατοίκων της περιοχής έχει προκαλέσει η «εν κρυπτώ» τοποθέτηση τεράστιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα κτηρίου του ΟΤΕ, επί της οδού Λευκάδος, στα Μελίσσια.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, η κεραία τοποθετήθηκε κυριολεκτικά τα μεσάνυχτα του Δεκαπενταύγουστου, όταν δηλαδή οι δρόμοι ήταν έρημοι και, μάλιστα, σε μια περιοχή όπου σε απόσταση 80 μέτρων βρίσκονται Δημοτικό σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός και στα 250 μέτρα Γυμνάσιο. Επίσης, στα 320 μέτρα βρίσκεται το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν, η ίδια εταιρία είχε τοποθετήσει και πριν από χρόνια μια κεραία ανάλογου μεγέθους, η οποία όμως ξηλώθηκε μετά από αντιδράσεις τους και σε συνεργασία με την τότε δημοτική αρχή του Μανώλη Γραφάκου. Στη θέση της είχε παραμείνει μία μικρή κεραία, της οποίας η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είχε χαρακτηριστεί ως «ανεκτή» από το μετρητή ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο είχε τοποθετηθεί στην πολυκατοικία απέναντι του κτηρίου, με τις μετρήσεις να υπάρχουν καθημερινά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pedion24.gr.

Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις μετά την τοποθέτηση της νέας καινούργιας θηριώδους κεραίας, ενώ το όριο εκπομπών ήταν 1,22Κh, εκτοξεύτηκε στο 3,6 Kh. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση διακοπή της λειτουργίας της κεραίας και την απομάκρυνσή της, επικαλούμενοι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η καθημερινή έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Πεντέλης είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης εξέφραζε κατηγορηματικά την πάγια θέση του κατά της οποιασδήποτε παράνομης τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες κτηρίων εντός οικιστικού ιστού.

«Να κατεβάσει άμεσα την κεραία η Περιφέρεια»

Σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καταλογίζει ευθύνες και στην δημοτική αρχή, για την τοποθέτηση της τεράστιας κεραίας στην οδό Λευκάδος στα Μελίσσια, εξέδωσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πεντέλης, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσουν άμεσα στο ξήλωμά της.

«Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτίριο του ΟΤΕ που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Λευκάδος, 100 μέτρα από σχολείο και δέκα μέτρα από τα σπίτια, που εγκαταστάθηκε τη παραμονή του δεκαπενταύγουστου στις 1:00 τα ξημερώματα προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Τα προβλήματα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν δημιουργήθηκαν από παρθενογένεση, ούτε οφείλονται στη παραβίαση της νομοθεσίας. Ο δρόμος άνοιξε με τους νόμους που έχουν ψηφίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της κινητής τηλεφωνίας αλλά και γενικότερα για την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των πολυεθνικών.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι στο καπιταλισμό δεν υπάρχουν ευαισθησίες, μπροστά στη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και δημοτικές αρχές δε διστάζουν να θυσιάσουν ζωές προκειμένου να σώσουν τη κερδοφορία των εργοδοτών τους.

Ευθύνες όμως έχει και η Δημοτική Αρχή του «ανεξάρτητου» κυρίου Στεργίου που όλος τυχαίως στηρίζεται από τη ΝΔ, που μπορεί στα λόγια να τάσσεται κατά των κεραιών αλλά η πραγματικότητα λέει ότι στο Δήμο Πεντέλης σήμερα υπάρχουν 12 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και στη περιοχή των Μελισσίων υπάρχουν 4.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ τώρα τη Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να αναλάβει πρωτοβουλία απαιτώντας από τη Διοίκηση του ΟΤΕ να κατεβάσει όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, να ορθώσουν το ανάστημα τους και να απαιτήσουν τόσο από το Δήμο όσο και από τη Περιφέρεια να κατεβάσει τώρα τις κεραίες. Για αυτούς νομιμότητα είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων που εξυπηρετούν με την πολιτική τους, για εμάς νομιμότητα είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των λαϊκών οικογενειών».

Προηγούμενο άρθροΣε πανικό ο πρωθυπουργός
Επόμενο άρθρο«Η εικόνα του Ομπάμα»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων