Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Οργή και αγανάκτηση για τις επικουρικές έξω από το υπ. Εργασίας

Παράσταση «οργής και αγανάκτησης» έδωσαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας εννέα συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Όπως ανέφεραν, αυτή ήταν η απάντησή τους «στη σφαγή των επικουρικών συντάξεων, και όχι μόνο, από την πολιτική της κυβέρνησης», ενώ ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας τους «δεν σταματά προ τετελεσμένων γεγονότων που ελπίζει ότι θα δημιουργήσει με την αντιασφαλιστική νομοθεσία της (ν. 4987/2016)».

«Χρήματα που έχουμε πληρώσει μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή και σύμφωνα με τις ανάγκες γεράματα, τα κλέβουν εν ψυχρώ για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα αλλότρια προς τα δικά μας» υποστήριξαν οι συνταξιούχοι, ζητώντας να τους επιστραφούν «όλα όσα τους έχουν πάρει».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε ότι «διεκδικούμε τα λεφτά μας που τα έχουμε δουλέψει και τα βγάλαμε με το αίμα της καρδιάς μας. Δεν είναι μόνο οι επικουρικές, αλλά όλα όσα μας έχουν περικόψει».

HTML tutorial

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο. Μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία τόνισε πως ο υπουργός τούς είπε ότι «απλά εφάρμοσε τον νόμο».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα, με επίκεντρο το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, στη ΔΕΘ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων