Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Όργιο σπατάλης: Έδωσαν 1,5 εκατ. ευρώ για θέατρο που δεν έγινε ποτέ

Στο «μικροσκόπιο» της Δημοτικής Αρχής στην Πάτρα, έχουν μπει απίστευτα ποσά που διατέθηκαν επί προηγούμενων Δημοτικών αρχών, για την πραγματοποίηση μελετών για έργα αμφιβόλου ανάγκης αλλά πολύ περισσότερο μελέτες οι οποίες για να μεγαλώσουν τα ποσά που θα εισέπρατταν οι μελετητές δαγκώθηκαν απίστευτα.

Σύμφωνα με το PatrasTimes, πρώτη στη λίστα των υπό διερεύνηση για την σκοπιμότητά της αλλά πρωτίστως για την αναγκαιότητα της δαπάνης που έγινε, είναι η μελέτη που αφορά στην κατασκευή ανοιχτού θεάτρου και η οποία κόστισε και πληρώθηκε με το «αστρονομικό» ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Να σημειωθεί πως στη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή σκηνής της οποία το συνολικό μήκος αγγίζει τα 60 μέτρα
ενώ το ύψος της – για θερινό θέατρο πρόκειται – φτάνει τα 20 μέτρα!

Η αναγκαιότητα και ο σκοπός της συγκεκριμένης δαπάνης βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των στελεχών της Νέας Δημοτικής Αρχής καθώς το ποσό που δαπανήθηκε σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της μελέτης – όπως αναφέρουν με νόημα Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας – παραπέμπουν στην Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης!

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν στο patrastimes.gr, πως για το ποσό που διατέθηκε δεν κρίνεται μόνο η Δημοτική Αρχή επί των η ημερών της οποίας έγινε η ανάθεση και η πληρωμή της μελέτης, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι παρατάξεων, οι οποίοι ψήφισαν θετικά όχι μόνο με τα… δύο χέρια αλλά και με κλειστά μάτια, παρόλο που ανήκαν και σε διαφορετικές Δημοτικές παρατάξεις.

Πηγές αναφέρουν, πως είναι θέμα ημερών να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν σε απίστευτες σπατάλες, οι οποίες έχουν γίνει επί προηγουμένων Δημοτικών αρχών.

Υπάρχουν σκέψεις, ορισμένες κραυγαλέες περιπτώσεις σπατάλης Δημοτικού Χρήματος, που θα μπορούσε να διατεθεί για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και την στήριξη απόρων οικογενειών της Πάτρας, να δοθούν στη Δημοσιότητα, μέσα από συνέντευξη τύπου στην οποία θα παραστεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων