Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Οριακή άνοδο με ποσοστό 0,04% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου έχει καλύψει τις αρχικές απώλειες και σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,1728 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 122,299 γεν, στο 0,9011 με τη στερλίνα και στο 1,0677 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,26% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 104,318 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,43% και διαμορφώνεται στα 1,3011 δολάρια.

Αναβρασμός με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις αμερικάνικές εκλογές.

Σήμερα, στις αμερικανικές χρηματαγορές επικρατεί αναβρασμός, καθώς είχαν προεξοφλήσει μία άνετη επικράτηση του Μπάιντεν, από τον οποίο προσδοκούν ότι θα επαναφέρει σταθερότητας στην αμερικανική διακυβέρνηση, στοιχείο το οποίο έλαμψε διά της απουσίας του σε όλη τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αυτό το ρευστό πολιτικό περιβάλλον καλούνται σήμερα οι επενδυτές να στοιχηματίσουν όχι για το ποιος θα επικρατήσει στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά αν το τελικό αποτέλεσμα θα καθυστερήσει να γίνει γνωστό.

Η θετική αύρα που έχει περιβάλει το αμερικανικό χρηματιστήριο από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδα αναμένεται να διατηρηθεί, καθώς τα futures των 3 βασικών δεικτών κινούνται ανοδικά, με αυτά του Nasdaq προ-συνεδριακά να ενισχύονται έως 2,5%.

Άλλωστε και στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, παρά το δειλό ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Lyft και Uber, μέτα το δημοψήφισμα στην πολιτεία της Καλιφόρνια, με το οποίο πλέον δεν είναι υποχρεωμένοι τους οδηγούς τους να τους προσλαμβάνουν ως οδηγούς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων