Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Όταν ο κ. Antigold Τ. Παπαγεωργίου πρόδωσε τον εαυτό του (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εμφάνισή του ο κύριος Τόλης Παπαγεωργίου, η προσωπικότητα πίσω από τις antigold αντιδράσεις στις Σκουριές εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπόμπή “Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα” του τηλεοπτικού καναλιού, Βεργίνα, σε μια συζήτηση που είχε ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο τραπέζι των καλεσμένων ο κ. Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με τον κύριο Χατζή, εκπρόσωπο των εργαζομένων στα μεταλλεία και με τον κύριο Βασίλη Βασιλειάδη, γιατρό, εκπρόσωπο του σωματείου επιστημόνων, των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Πολλά και ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στη συζήτηση, με μία στιγμή ωστόσο να ξεχωρίζει. Ήταν η στιγμή που ο κ. Παπαγερωργίου υπεραμυνόταν των ακραίων δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν εκφράζοντας υπερηφάνεια για το κάψιμο των μηχανημάτων όποτε αυτά τοποθετούνταν για να ξεκινήσουν εργασίες εξόρυξης.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε ότι οι κινήσεις τις οποίες ο κ. Παπαγεωργίου επικροτεί αποτελούν εγκληματικές ενέργειες. Οι αντιδράσεις στις Σκουριές που έφθαναν συχνά σε σημείο πολύ έντονης και βίαιης σύγκρουσης συνοδεύονταν συχνά από δηλώσεις του κ. Παπαγεωργίου όπως “θα πάμε με το όπλο μπροστά, και το εννοώ” ή όπως δεν “θα μας σταματήσουν ακόμη και αν σκοτωθούν παιδιά”.

Το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να υπάρχει αυτή η βία, η ένταση και οι κίνδυνοι για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους. Και σε αυτό το ερώτημα απάντησε ο κ. Παπαγεωργίου προδίδοντας τον ίδιο του τον εαυτό και εκφράζοντας μια μεγάλη αλήθεια. Όλα έγιναν για τα media. Όλα έγιναν για να ελκύσουν τα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να δοθεί δημοσιότητα στις αντιδράσεις του antigold κινήματος της περιοχής. Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε αυτή την αλήθεια όταν είπε ότι “μέχρι εκείνη τη στιγμή, που συνέβησαν τα γεγονότα, το κίνημα της αντίστασης δεν είχε καμία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης” και συμπλήρωσε ότι “το θέμα βγήκε στον τύπο από την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα στις Σκουριές”, τον Φεβρουάριο του 2013. Τότε άνοιξε ένα παράθυρο προκειμένου να καλυφθεί από τα μέσα το κίνημα της αντίστασης, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου.

Απάντησε μάλιστα ότι τρία χρόνια μετά, δεν μετανιώνει καθόλου για την υποστήριξή του σε αυτά τα επεισόδια. Για αυτό λοιπόν κινδύνευαν να “σκοτωθούν παιδιά”; Για αυτό τον λόγο έπρεπε η τοπική κοινωνία “να πάει με το όπλο μπροστά” κ. Παπαγεωργίου; Για να συγκεντρώσετε τα μέσα ενημέρωσης γύρω από τις δραστηριότητες του κινήματός σας;

Δείτε το βίντεο

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων