Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Όταν ο Μαραντόνα έγινε «Θεός»

Το 1986 και λίγο μετά τον πόλεμο των Φώκλαντ ανάμεσα στην Αργεντινή και την Βρετανία, όπου η χώρα της λατινικής Αμερικής είχε υποστεί συντριπτική ήττα, οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Μουντιάλ του Μεξικό.

Αργεντινή – Αγγλία λοιπόν, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τον άνθρωπο που έμελλε στη συνέχεια να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη!

Πολλοί υμνούν το «χέρι του Θεού». Το γκολ με το οποίο ξεγελάστηκαν άπαντες και η Αργεντινή πήρε κεφάλι στο σκορ, χάρη σε ένα γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί:

Κι όμως, σε αυτό το ματς ο Ντιέγκο έδωσε απαντήσεις στο γιατί στην πορεία ο κόσμος δεν είδε ποτέ άλλοτε κάποιο ποδοσφαιριστή με την ευφυία και το ταλέντο του.

Η περιγραφή του Ούγκο Μοράλες, τα λέει όλα:

«Η μπάλα για τον Ντιέγο, τώρα την έχει ο Ντιέγο, τον μαρκάρουν δύο, πατάει την μπάλα, Μαραντόνα. Εξορμά από τα δεξιά η μεγαλοφυΐα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μπορεί να πασάρει στον Μπουρουτσάγκα… Πάντα Μαραντόνα. Μεγαλοφυΐα! … Γκοοοοοολ! Γκοοοοολ! Θέλω να κλάψω από χαρά! Μεγάλε θεέ, ζήτω το ποδόσφαιρο, γκολάρα! Ντιέγκοοοοοο Μαραντόνααααα!

Συγχωρέστε με, αλλά είναι για να κλάψεις από χαρά. Ο Μαραντόνα σε μια μνημειώδη κούρσα, στην καλύτερη φάση όλων των εποχών πέτυχε ένα διαστημικό γκολ. Από ποιο πλανήτη ήρθες για να αφήσεις πίσω τόσους Άγγλους; Για να γίνει όλη η χώρα μια σφιγμένη γροθιά που ζητωκραυγάζει για την Αργεντινή. Αργεντινή 2 – Αγγλία 0. Ντιεγκόλ Ντιεγκόλ! Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα, ευχαριστούμε, θεέ, για το ποδόσφαιρο, για το Μαραντόνα, για τα δάκρυα, γι’ αυτό το Αργεντινή 2 – Αγγλία 0!».

Η Αργεντινή νίκησε τελικά την Αγγλία με 2-1 και στέφθηκε εκείνη την χρονιά πρωταθλήτρια κόσμου.

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να μην ευχαριστεί τον Θεό για το ποδόσφαιρο, μετά από τέτοιες στιγμές;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων