Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Όταν το κράτος… κοιμάται!

Εκεί που το κράτος αδυνατεί, η ιδιωτική πρωτοβουλία οφείλει και πρέπει να επεμβαίνει! Αυτό συνέβη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Κτήριο Αβέρωφ! Το συγκεκριμένο κτήριο είχε βανδαλιστεί με συνθήματα βαμμένα με μπογιά στους τοίχους και τα μάρμαρα του κτηρίου! Θυμίζουμε στους φίλους αναγνώστες ότι το συγκεκριμένο κτήριο είχε λάβει τιμητική βράβευση με Grand Prix των βραβείων Europa Nostra!

Ο Κος Ιωάννης Τσεπέρκας, ανέλαβε μαζί με 30 εργαζόμενους να καθαρίσουν δωρεάν το Κτήριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου! Φρόντισε να έρθει σε επαφή με τη πρόεδρο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου ώστε να οργανώσουν και να συντονίσουν μαζί το εγχείρημα. Μιλώντας στη Καθημερινή και στον Δημήτρη Ρηγόπουλο εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανάληψη της τόσο ξεχωριστής και ιδιαίτερης ιδιωτικής πρωτοβουλίας: «Αυτό που σκέφθηκα, είπε, είναι ότι ήθελα να βοηθήσω έτσι ώστε η πόλη και η χώρα μου να μην εκτεθούν»! Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» όπου αναφερόταν στο ενδεχόμενο οι προσκεκλημένοι των βραβείων Europa Nostra να αντικρίσουν σε λίγες μέρες το Κτήριο Αβέρωφ σε οικτρή κατάσταση! Ακολούθησε τηλεφώνημα στην εφημερίδα όπου και γνωστοποίησε τη πρόθεση της εταιρείας του να προχωρήσει στον δωρεάν καθαρισμό των όψεων του υπέροχου κτηρίου του συγκροτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μετά από 12 ώρες εργασίας το Σάββατο και επιπλέον εργασίας τη Κυριακή, οι τοίχοι του κτηρίου βάφτηκαν εξαρχής ενώ τα συνθήματα που είχαν ποτίσει τα μάρμαρα έσβησαν με τη βοήθεια υδροδιαλυτών και υδροβολής! Το μεσημέρι της Κυριακής, οι όψεις του κτηρίου είχαν καθαρίσει από τους βανδαλισμούς επιστρέφοντας έτσι στο κτήριο, το κύρος και την αίγλη που του αξίζει!

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και οι φοιτητές αυτής, θέλοντας να τιμήσουν τον Κο Τσεπέρκα, θα επαναλάβουν προς τιμήν του θεατρική παράσταση στο αίθριο του κτηρίου!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων