Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

ΟΤΕ: Η Orange απέκτησε την θυγατρική του στη Ρουμανία, Telekom Romania

Μετά από μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι ολοκληρώνεται τώρα η συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Ρουμανία, Telekom Romania, όπως τουλάχιστον μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, ενδεχομένως και την Παρασκευή πρωί, δεδομένου ότι η Telekom Romania κατέληξε σε συμφωνία με την Orange με ένα τίμημα, κατά τις πληροφορίες κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν τα ρουμανικά μέσα, οι επίσημες ανακοινώσεις θα έρθουν μετά την παροχή των απαραίτητων διευκρινίσεων που έχουν ζητήσει οι δύο εταιρείες από την αρμόδια αρχή, ANCOM, ως Εθνική Αρχή Επικοινωνιών, δεδομένου ότι η Orange θα αναλάβει τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας της Telekom, κίνηση η οποία είχε προαναγγελθεί από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ η κινητή θα παραμείνει προς το παρόν στους Γερμανούς της Deutsche Telekom.

Επί του παρόντος, πηγές του ΟΤΕ στην Αθήνα δεν σχολιάζουν την είδηση που έχει κυκλοφορήσει από το μεσημέρι στον οικονομικό τύπο της Ρουμανίας.

Ο όμιλος Telekom Romania αποτελείται από τις Telekom Romania Communications στην σταθερή τηλεφωνία και Telekom Romania Mobile Communications (πρώην Cosmote Romania στην κινητή). Η Telekom Romania Communications είναι σε ποσοστό 54,01% υπό τον έλεγχο του ΟΤΕ και το υπόλοιπο ανήκει στο ρουμανικό Δημόσιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων