Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ουκρανία: «Το 95% των νεκρών στη Μπούτσα ήταν από πυροβολισμούς

«Το 95% των ανθρώπων έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς από τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα», δήλωσε σήμερα Παρασκευή (15.4.2022) για τα θύματα της Μπούτσας, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου, Αντρί Νεμπίτοφ.

Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν νεκροί στην πόλη Μπούτσα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς, δήλωσε ο Αντρί Νεμπίτοφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τη σφαγή αμάχων που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

«Κατά τη διάρκεια της (ρωσικής) κατοχής, άνθρωποι πυροβολήθηκαν στους δρόμους (…) Στον 21ο αιώνα, είναι αδύνατο να παραμείνουν κρυφά τέτοια εγκλήματα. Όχι μόνο μάρτυρες τα είδαν αυτά, αλλά καταγράφηκαν και σε βίντεο».

Γάλλοι χωροφύλακες εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Μπούτσα, μαζί με Ουκρανούς ερευνητές, για να δημιουργήσουν μια διαδικασία εξέτασης και ταυτοποίησης των σορών. Οι κάτοικοι της Μπούτσα έθαψαν οι ίδιοι τα θύματα κατά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος τελικά αποχώρησε στις 30 Μαρτίου, μετά από σχεδόν ένα μήνα παρουσίας.

HTML tutorial

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπούτσα, Ανατόλι Φεντορούκ, συνολικά περισσότερα από 400 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην πόλη του μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Λίγες μέρες μετά την αναχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου αντίκρισαν 20 πτώματα ανδρών ντυμένων με πολιτικά ρούχα, ο ένας με δεμένα τα χέρια του, και σορούς σκορπισμένους σε έναν δρόμο. Από τότε έχουν ανακαλυφθεί δεκάδες άλλα πτώματα, όπως και πολλά σε ομαδικούς τάφους.

Οι σφαγές στην Μπούτσα προκάλεσαν παγκόσμια οργή και καταδίκη και ώθησαν τους συμμάχους του Κιέβου να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων