Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ούτε να τον βλέπει…

Θα τον κρατούσε τον Ζαρντίμ ο Μαρινάκης, παρότι δεν ήθελε από καιρό ούτε να τον βλέπει.

Δεν πολυπίστευε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ότι με τον Πορτογάλο θα βελτιωνόταν η απόδοση της ομάδας, αλλά δεν το είχε πάρει απόφαση να τον διώξει ούτε μετά την τραγική εικόνα εναντίον της Καβάλας.

Υπολόγιζε το θόρυβο που θα προκαλούσε διεθνώς η απόλυση ενός προπονητή που είχε την ομάδα δέκα πόντους μπροστά στο πρωτάθλημα, στους 8 του Κυπέλλου και μέσα στην Ευρώπη.

Αυτό που έγινε, όμως, την Παρασκευή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τον Μαρινάκη να καταλάβει ότι ο άλλος δεν…καταλάβαινε με τίποτα. Λίγες ώρες μετά τη σκληρή ομιλία-απαίτηση του προέδρου προς την ομάδα να αλλάξει μυαλά και να παίξει μπάλα διότι ο κόσμος αδειάζει το γήπεδο, ο Ζαρντίμ είπε στους παίκτες ότι είναι άδικη η κριτική καθώς η ομάδα έχει καλύτερα αποτελέσματα και βάζει περισσότερα γκολ απ’ότι με τον Βαλβέρδε.

Μόλις το έμαθε αυτό ο Βαγγέλης, φόρτωσε…ανεπανόρθωτα και έστειλε αμέσως τον Βρέντζο στην Ισπανία για να κάνει πρόταση στον Μίτσελ και να ψάξει γενικώς την αγορά. Αυτό ήταν το κομβικό σημείο για την τελική απόφαση σε βάρος του Ζαρντίμ, οπότε πήγαν περίπατο και οι ενδοιασμοί για τον διεθνή απόηχο.

Κι όσοι ξέρουν τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Μαρινάκη, λένε ότι «και πολύ άντεξε».

Ως γενικότερη κριτική πάντως της συνεργασίας Ολυμπιακού-Ζαρντίμ, οι ευθύνες για την αταίριαστη σχέση τους δεν ανήκουν φυσικά (μόνο) στον Πορτογάλο. Όταν παίρνεις έναν προπονητή, του ζητάς πρώτα απ’όλα το πρωτάθλημα και μετά όλα τ΄άλλα, αυτός σε έχει πρώτο και αήττητο και τον διώχνεις επειδή- πράγματι- δεν κατάλαβε τη γενικότερη νοοτροπία του Ολυμπιακού, τότε φταις περισσότερο εσύ που έκανες αυτή την επιλογή.

Ο Ολυμπιακός πήρε έναν προπονητή αμυντικών προδιαγραφών για να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Του ζήτησε αποτελέσματα και τον έδιωξε γιατί δεν τα συνδύασε με θέαμα. Είναι λογικό ο Ζαρντίμ να μην κατάλαβε γιατί έφυγε, όπως λογικό είναι να γίνει μάθημα στον Ολυμπιακό αυτή η κάκιστη δική του απόφαση…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων