Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ούτε τα βασικά προϊόντα πια διαθέσιμα στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του ιστότοπου Fusion, τα μικρά ξενοδοχεία της πολιτείας Μέριδα στη Βενεζουέλα, η οποία φημίζεται για τα πραγματικά ονειρεμένα ορεινά τοπία της, δυσκολεύονται ακόμα και να παρέχουν τα βασικά στους πελάτες τους. Σε ξενοδοχείο της περιοχής ζητούν από τους επισκέπτες να φέρουν χαρτί υγείας μαζί τους γιατί δεν είναι σίγουρο οτι μπορούν οι ίδιοι να το προσφέρουν.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική», επισημαίνει η Xinia Camacho, ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου-μπουτίκ 20 δωματίων κοντά στο Εθνικό Πάρκο της Σιέρρα Νεβάδα, προσθέτοντας ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει έλλειψη σε βασικά είδη όπως το χαρτί υγείας, το σαπούνι, το γάλα, ο καφές και η ζάχαρη.

Ο Gerardo Montilla, πρόεδρος του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Μέριδα, υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρεάζει κυρίως τα μικρά ξενοδοχεία, τις περιόδους αιχμής.

«Απέχουμε μόλις δυόμιση ώρες από τα σύνορα με την Κολομβία και πολλά από τα προϊόντα της χώρας μεταφέρονται εκεί επειδή θα πιάσουν καλύτερη τιμή», εξηγεί στο Fusion ο Montilla.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων