Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

ΟΧΙ σε νέο Εθνικό Διχασμό! ΝΑΙ σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!

Γράφει ο Ανδρέας Γ.Μπανούτσος

Το Σάββατο τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου 2015 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του στον Ελληνικό λαό εξήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των δανειστών. Στο άκουσμα του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού χιλιάδες πολίτες έσπευσαν στα ATMs των τραπεζών πανικόβλητοι φοβούμενοι ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα οδηγήσει σε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) των Ελληνικών τραπεζών. Οι ώρες που ζούμε είναι Ιστορικές και εξαιρετικά κρίσιμες. Ο γράφων δεν θα τοποθετηθεί στο ζήτημα εάν η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού είναι ορθή ή όχι ούτε εάν το δημοψήφισμα που εγκρίθηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων είναι συνταγματικό ή μη. Με αφορμή το διάγγελμα του κ.Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το διακύβευμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν είναι η παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επιχειρηματολογία τους ότι ένα πιθανό όχι στην πρόταση των δανειστών ( η οποία τεχνικά δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων) μπορεί εκ των πραγμάτων να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης και ΕΕ.

Το διακύβευμα τούτες τις ιστορικές και κρίσιμες ώρες είναι η πάση θυσία αποφυγή ενός νέου Εθνικού Διχασμού. Ήδη από τις πρώτες ώρες αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ο γράφων μετά λύπης διαπίστωσε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Έλληνες έχουν διχαστεί και ανταλλάσουν μεταξύ τους βαρύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Το διχαστικό αυτό κλίμα δεν είναι καθόλου δύσκολο, με την «βοήθεια» και «υποκίνηση» αλλότριων δυνάμεων όπως η Ιστορία μας έχει διδάξει, να μετατραπεί από μια απλή ανταλλαγή ύβρεων σε μια θερμή σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η μακραίωνη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους βρίθει πλήθους παραδειγμάτων διχόνοιας, διχασμού και εμφυλίων συγκρούσεων. Πρέπει όλοι μας να διδαχθούμε από την Ιστορία και να αποφύγουμε πάση θυσία έναν νέο Εθνικό Διχασμό και να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού τους στίχους του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού : «Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός χαμογελάει “πάρ’το”, λέγοντας, “και συ”. Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά. Μην το πιάσετε, γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά. Από στόμα όπου φθονάει, παλληκάρια ας μην πωθεί, πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή. Μην ειπούν στον στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: “Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά” ».

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ανεξαιρέτως (συμπεριλαμβανομένων του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής) θα πρέπει την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και ανεξάρτητα από την όποια ετυμηγορία του Ελληνικού λαού να σχηματίσουν Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας η οποία θα περάσει ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής ομοψυχίας τόσο στον Ελληνικό λαό όσο και στα «ξένα έθνη». Πρέπει όλοι μας ηγεσία και απλοί πολίτες να διαψεύσουμε για πρώτη φορά τη γνωστή ρήση: « Η Ιστορία διδάσκει ότι τίποτα δεν διδασκόμαστε από αυτήν» και Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την Καταιγίδα που έρχεται.

σχετικα αρθρα

160 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img