Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ούγγρος πρωθυπουργός: «Οι μετανάστες απειλούν τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης»

Υπονομεύουν τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης οι μετανάστες που εισρέουν στην ήπειρο, πιστεύει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.

Επέκρινε την «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και εξέφρασε την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από την πλειονότητα των κυβερνήσεων.

«Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «Μόνο αφού έχουμε προστατεύσει τα σύνορά μας μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορούμε να υποδεχθούμε ή για το αν θα πρέπει να υπάρξουν ποσοστώσεις».

Έκανε λόγο για μετανάστες που «πλημμυρίζουν» τη χώρα του, επισημαίνοντας ότι η πλειονότητα αυτών είναι μουσουλμάνοι και όχι χριστιανοί. «Είναι ένα σημαντικό ζήτημα διότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν χριστιανικές ρίζες. Δεν είναι ήδη και από μόνο του ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός χριστιανικός πολιτισμός είναι μετά βίας σε θέση να τηρήσει τις χριστιανικές αξίες της ίδιας της Ευρώπης», έγραψε ο κ. Ορμπάν.
Υπερασπιζόμενος την απόφαση της κυβέρνησής του να υψώσει φράχτη, ύψους 3,5 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Σερβία, ανέφερε ότι επίκειται μία «έκρηξη» σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

«Κάθε Ευρωπαίος πολιτικός που δημιουργεί ελπίδες στους μετανάστες για μια καλύτερη ζωή και τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και με κίνδυνο της ζωής τους να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη είναι ανεύθυνος», τόνισε ο Ορμπάν ασκώντας έντονη κριτική στην «την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατέληξε δε, ότι «Για αυτό είναι σημαντικός ο φράχτης που κατασκευάζουμε στην Ουγγαρία. Δεν το κάνουμε για πλάκα, αλλά επειδή είναι απαραίτητος».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων