Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Παγώνη: Νωρίς να μιλάμε για κατάργηση μέτρων, δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την κατάσταση στο ΕΣΥ μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ η κυρία Παγώνη είναι «πρόωρο να μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων». Σύμφωνα με την ίδια, το Σάββατο στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στη σημερινή εφημερία, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια.

«Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας».

Σχετικά με το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που θα αρχίσει να χορηγείται από αύριο, τόνισε ότι θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες, ωστόσο υπενθύμισε ότι η χορήγησή του γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό. Διευκρίνισε δε ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, επισήμανε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η πλειοψηφία είναι μη εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό 80%, ενώ το ίδιο ποσοστό ισχύει και για αυτούς που νοσηλεύουνται με κορωνοϊού στις απλές κλίνες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων