Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Παγώνη: Ο κορωνοϊός και οι παραλλαγές είναι εδώ»

Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και γιατρός μίλησε στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, την ανάγκη για εμβολιασμό του πληθυσμού καθώς και την τήρηση των μέτρων προστασίας σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό.

«Ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές είναι εδώ. Στο εξωτερικό υπάρχει ακόμα μια παραλλαγή, ο Κένταυρος που εδώ δεν έχει έλθει. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα λένε όλοι ότι δεν μπορεί να μην φτάσει στην Ελλάδα την στιγμή που υπάρχει κινητικότητα στον τουρισμό» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση η κ. Παγώνη.

Όσοι επιστρέφουν από διακοπές να κάνουν τεστ

Αναφερόμενη στο πώς θα είναι πιο ασφαλής η επάνοδός μας στην καθημερινότητα μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι αυτές τις ημέρες που έχουμε τις επιστροφές από τις διακοπές καλό είναι να κάνουν ένα τεστ (rapid ή self test). Πολύς κόσμος νόσησε στα νησιά και υπήρξαν πολλές οικογένειες με άτομα που νοσούσαν στις διακοπές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων η κ. Παγώνη επισήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και χρήση μάσκας, είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους. «Η Επιτροπή πρέπει να ξεκινήσει την καμπάνια των εμβολιασμών και ο κόσμος να μην περιμένει τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα αργήσουν. Αυτά θα έρθουν τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη».

Όπως δήλωσε μέχρι να προμηθευτεί η χώρα μας τα νέα εμβόλια που παρέχουν προστασία από τη μετάλλαξη Όμικρον και τις παραλλαγές της θα πρέπει να κάνουμε χρήση αυτών που έχουμε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων